Dator > hur man hittar filstorleken i en php -server

 • hur man hittar filstorleken i en php -server


 • PHP är en kraftfull server -side programmeringsspråk som gör att en webbplats för att interagera direkt med andra filer på servern . Det är ofta används för att skapa dynamiska webbplatser som tjänar data från databaser på servern . Detta är vanligt med bloggar och online-forum . Men PHP användning begränsas endast av kreativitet . Ett sätt att använda språket är att bestämma en filens storlek . Detta kan vara användbart om du vill kontrollera en filstorlek efter en laddas upp via en webbplats , eller om du behöver webbplatsen för att köra ett program vars funktion beror på storleken på en fil . Du kan också använda detta för att se hur mycket diskutrymme används på servern genom en samling filer . PHP gör denna enkla uppgiften att finna en filstorlek särskilt lätt

  Du behöver : . .
  webbserver med PHP


  1
  Skapa ett nytt PHP dokument på servern . Alla filer som slutar med " . php " kommer att sammanställas av webbservern som PHP . Använd valfri textredigerare som du önskar att skapa och redigera filen .
  2 .
  Typ " 3 .
  Skriv namnet på en variabel du önskar och lägga till en symbol dollartecken i början av sitt namn . Denna variabel kommer att hålla informationen filstorlek . Skriv till exempel " $ storlek . "
  4 .
  Skriv ett likhetstecken direkt efter variabeln skapa formeln som bestämmer variabelns innehåll .
  5 .

  Skriv PHP- kommandot " filstorlek "följt av en öppen parentes . Alla PHP funktioner använder parenteser för att identifiera de parametrar som krävs för funktionen.
  6 .
  Skriv namnet på filen inne i parentesen och sedan avsluta parentes . Om filen är i samma katalog som PHP -fil , finns ingen annan information som krävs. Men om filen är i en annan katalog måste du ange den fullständiga sökvägen till filen namn , inklusive dess kataloger . Skriv till exempel " somefile. txt " om filen finns i samma katalog , men typ " filer /somefile. txt " Om filen ligger i "filer "katalogen .
  7 .

  Stäng parentes och infoga ett semikolon för att slutföra PHP kommandoraden . Det bör nu se något liknande " $ size=Filstorlek ( somefile. txt );".

  8
  Skriv "echo " uttalande som kommer ut innehållet i variabeln till webbsidan för att visa typ " echo $ storlek , " . .

  9 .
  Avsluta PHP -fil med "?>".

  10 .
  Besök URL: en PHP -fil du skapade . Det kommer att visa filstorleken på filen du valt .

  tips och varningar


 • Du kan använda " filstorlek " funktionen i ett mer komplicerat sätt genom att använda en variabel som filnamnet . Detta sätt kan du ha filen ändras beroende på andra verksamheter i PHP -programmet .

Previous:nothing Next:Visual Basic kombinationsruta tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar färg kommandot i ett Visual Basic 6.0
 • roll underhåll av programvara
 • Hur konvertera datumformat
 • hur man använder perl för att söka en pdf doc
 • Hur konvertera en tidsstämpel till ett datum i php
 • hur man skriver spel i java
 • hur man kan kontrollera för tomma var i JavaScript
 • Hur konvertera normaltid till decimal tid med Visual Basic
 • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort