Dator > hur man fixar en dator torn

 • hur man fixar en dator torn


 • Oavsett vilken typ av dator du använder, eller vad du använder det för, är det viktigt att ha vissa grundläggande felsökning färdigheter under bältet. Dator reparation kan vara ganska dyrt, och i vissa fall kostnaderna för att reparera en trasig dator kan nästan lika mycket som, eller ännu mer än den kostar att köpa en ny. Om du kan felsöka och lösa din egen dator frågor kommer du att kunna spara tid och pengar

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa
  . Tryckluft.


  1.
  Logga in på datorn, högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på fliken "Maskinvara" och klicka på "Enhetshanteraren"-knappen. Klicka på "plustecken" bredvid varje produktkategori, letar efter några gula frågetecken eller röda utropstecken. Om du ser någon av dessa indikatorer, högerklicka på önskad enhet och välj "Uppdatera drivrutin" från listan. Detta kommer att tvinga operativsystemet att söka efter en ny drivrutin och installera den. Titta efter frågetecken eller utropstecken för att gå bort, så testa enheten igen.
  2.
  Klicka på "Start", välj "Alla program" i menyn, och leta efter "Tillbehör. "Välj" System Tools "från menyn och klicka sedan på" Systemåterställning ". Välj" Återställ punkt "från innan du började har problem, och kör" Återställ "-processen. När återställningen är klar Datorn kommer att startas, och du kommer att kunna logga in och testa den.
  3.
  Stäng av datorn och dra ut nätsladden. Ta bort datorns hölje genom att ta bort alla skruvarna eller dra upp på fall släppa handtaget. Fallet handtaget ska placeras på sidan av tornet fall. Leta efter ackumulerade damm och skräp i datorn, och använda en burk med tryckluft för att avlägsna det damm. Var särskilt noga med att ta bort byggts upp smuts runt datorns fläkt-damm från rummet kan dras in i datorn under normal drift. Du kommer att se strömmen på botten av fallet, se till att gå på insidan av strömförsörjning för eventuella ackumulerade fuzz eller smuts. Tower fall brukar samlas mer än sin beskärda del av smuts, på grund av sin storlek och det faktum att nätaggregatet och fläkten är nära ytan av skrivbordet.
  4.
  Slå på datorn och testa det igen. Om problemet kvarstår stänger datorn ner igen och leta reda på minnesmoduler på moderkortet. Ta bort minnesmodulerna i taget. Efter varje minnesmodul har tagits bort, vänd datorn igen och kontrollera dess prestanda. En dålig minnesmodul kan orsaka en dator att bete sig oförutsägbart, eller ens att inte starta alls, så se till att ta bort varje minnesmodul i taget för att isolera de dåliga modulen.
  5.

  Se alla anslutningar inne i datorn är täta. Titta på den platta grå flatkabeln som går mellan hårddisken och moderkortet. Denna grå kabel är känd som en IDE-kabel, och dess uppgift är att ansluta hårddisken till moderkortet på tornet datorn. För att hitta hårddisken bara att se om detta grå bandkabel-du ska se en liten silver ruta med ett varumärke som Western Digital eller Maxtor. Frekvensomriktaren kommer att säkras inne i tornet med en uppsättning skruvar.

  Kontrollera elkablar också. Du kommer att se ett stort torg rutan i nedre vänstra hörnet på ditt torn dator och denna ruta kommer att ha ett gäng sladdar ur den. Alla dessa trådar kommer att anslutas till en utrustning i din låda, dvs hårddisk, DVD-enheten. Kontrollera åtdragningen av alla dessa kablar. Om du kan enkelt vicka dem måste du ta bort och sätter tillbaka dem kablar. Du bör ha gott om utrymme att arbeta inom ett torn PC, så att du kontrollerar varje strömkabeln noggrant.
  6.
  Tillbaka höljet på datorn och slå på tornet dator en . Eftersom datorn är uppstart upp bör du se minnet räkna, följt av startbilden för ditt operativsystem. Om datorn går normalt bör denna uppstartsprocessen inte ta mer än ett par minuter. Logga in på datorn och testa den genom att göra saker du alltid gör.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du tar bort skadlig kod på en Mac

Relaterade artiklar


 • Hur man spelar en avi på en TV
 • Hur konvertera filmer till en micro sd
 • hur man hittar MAC-adressen på en MacBook Pro
 • Hur konvertera Excel-makron till . NET
 • hur du säkerhetskopierar data på ett flash-minne
 • hur man byter HD i en bärbar dator
 • hur du slår på det trådlösa på en bärbar dator
 • riktningar att ansluta en TV till en dator
 • hur man fyller en LaserJet-kassett med toner
 • hur ta reda på vad grafikkort jag har