Dator > Hur man spelar en avi på en TV

 • Hur man spelar en avi på en TV


 • AVI är ett standard video filtyp som är kompatibel med många program, bland annat mediaspelare och video-redigeringsprogram. Om du vill spela en AVI på din TV, kan du göra det med ett par olika metoder. Medan de flesta människor är förmodligen bekant med processen att bränna en digital video till DVD, är det också möjligt att ansluta datorn till TV: n och spela upp digitala videofiler direkt

  Du behöver:. .
  Tomma DVD eller CD
  DVD-programmet.
  S-Video-kabel eller VGA-kabel.
  Mini-jack i vänster och höger kanal ljudkabel.

  Bränn

  till DVD


  1.
  Sätt in en tom DVD eller tom CD-skiva i DVD-writing-enheten på datorn. Öppna någon DVD-programmet. Välj "DVD" eller "Video CD" som den typ av skiva för att bränna i programvaran, baserat på typ av skiva du bränner.
  2.
  Ladda upp AVI-filen i den DVD-program med "Lägg till video" eller "Importera"-knappen. Programmet konverterar automatiskt filen till en DVD ISO bild arkivera under bränningen.
  3.
  Gå till sista sidan av DVD-skivan guiden och klicka på "Burn" eller "Skriv "-knappen. Vänta på AVI att bränna till DVD eller video-CD.
  4.
  Sätt DVD i DVD-spelaren och spela som du skulle en vanlig DVD. AVI-filen finns på skivan kommer att visas på skärmen.

  Ansluta en dator till TV


  1.
  Bestämma vilken typ av video kabel behövs för att datorn ska TV-anslutning. Anslutningen kan ske med hjälp av olika video kablar, beroende på videon portarna på datorn och TV. En typ av videoanslutning enheten är en S-videokabel.
  2.
  in änden av videokabeln till videoutgången på datorn och den andra änden till motsvarande port på TV. Anslut mini-jack änden av ljudkabeln till ljudutgången porten på datorn och vänster och höger pluggar kanal in i audio-in-ingångar på TV.
  3.
  Använd "Input"-knappen på TV: n eller fjärrkontrollen för att slå på TV: s bidrag till rätt port. Oroa dig inte om bilden från din dator inte visas direkt på skärmen.
  4.
  Högerklicka på skrivbordet på din dator och välj "Egenskaper" från menyn som kommer upp. Gå till fliken "Inställningar" och klicka på "Avancerat". Klicka på "Meny"-fliken eller "S-Video-utgång" funktionen. Varje grafik är inställd på annat sätt, men när du hittar inställningarna för din S-Video-utgång setup, ställa in TV-skärmen som primär bildskärm.
  5.
  Ändra upplösningen på din datorn för att få bästa möjliga bild på din TV. Gå till "Start"-menyn i din dator och "Kontrollpanelen" och sedan välja "Display" och "Inställningar. "Använd en upplösning mellan 640x480 och 800x600. Nu mediefilen kan öppnas i en mediespelare, t. ex. Windows Media Player, och kommer att spela på TV-skärmen.

  Tips och varningar


 • S-video-kabel kan ersättas med oavsett vilken typ av video-port du har på din dator och tv. Om du har en 15-stifts VGA-port, till exempel, kan du använda en 15-pin VGA till S-Video kabel.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man gör min laptop erkänna ett SDHC-kort mikro

Relaterade artiklar


 • hur man gör en skalle eller ett hjärta med en laptop tangentbord
 • hur du ansluter din uppringda modem med en Dell
 • hur man bygger ett 64 bitars pc
 • Hur du ser på TV-program på datorer
 • hur man använder kompressorer för att rengöra datorer
 • Vad betyder kvm står för?
 • Hur man uppskatta datorn watt nätaggregat
 • hur du installerar en Western Digital hårddisk på en Dell
 • hur man installerar GIGABYTEs moderkort
 • hur man kopierar favoriter till ett minne