Dator > hur man bygger ett ATX-dator

 • hur man bygger ett ATX-dator


 • ATX hänvisar till nuvarande storlek standard för datorns fall, moderkort och nätaggregat. ATX-datorer är de mest populära typer av stationära datorer och du kan enkelt hitta delar för att bygga en, de säljs i nästan varje större elektronikaffär. Dessutom kan bygga ett ATX-dator spara pengar, i motsats till att köpa en förmonterade dator, till exempel en Dell, HP eller Apple-dator. I vilket fall får du säkert en dator som uppfyller alla dina specifikationer. Bygga en dator är inte svårt, men det kan ta lite tid.

  Du behöver:
  ATX kompatibel dator fall
  . ATX moderkort.
  ATX nätaggregat.
  Processor.
  Processorkylare.
  Minne.
  Hard Drive.
  Optisk enhet.
  Sound Card (tillval).
  Bildskärmskort (tillval).
  Skruvmejsel.


  1.
  Placera försiktigt processorn i CPU kontakten på moderkortet. Fäst Processorkylare. Ta minnen och pressa dem i sina respektive anslutningar på moderkortet. Om du vill bifoga ett ljudkort eller grafikkort, gör det nu.
  2.
  Öppna datorlådan och fäst standoffs i målet. De standoffs måste anpassas till skruvhålen på moderkortet. Det måste vara helt utan extra standoffs röra baksidan av moderkortet-bara de som går genom skruvhålen på moderkortet. Slå på en dator som har onödiga standoffs vidröra moderkortet kommer förmodligen att leda till kortslutning, vilket kommer att steka din dator. För bild på standoffs, kolla länken i resurserna.
  3.
  Rikta moderkortet med standoffs på datorn och små den i lådan. Fäst skruvarna till standoffs genom hålen som finns på moderkortet. Se till att moderkortet sitter i chassit ordentligt.
  4.
  Anslut ATX nätaggregat till datorn fallet. Placera hårddisk och optisk enhet inuti frekvensomriktaren vikar och skruva ner dem ordentligt. Den optiska enheten går in i en av de större vikar (5,25 tum) och hårddisken går i en av de mindre (3. 5 tum).
  5.
  Anslut kablarna från optiska enheter och hårddiskar till moderkortet. Koppla av strömbrytaren, reset-knappen, och LED kablar från datorn ärendet till moderkortet, med hänvisning till din handbok för specifika stift ordning.
  6.
  Anslut elkablar till moderkortet, optisk enhet, hårddisk och grafikkort. Observera att endast den extremt kraftfulla grafikkort behöva en andra strömkälla.
  7.
  Tillbaka sidopanelerna på datorn fallet. Nu är din ATX dator är byggd. Anslut en övervaka moderkortet, om du har ett grafikkort, ansluta bildskärmen det kortet. Anslut strömkabeln till elnätet. Fäst mus och tangentbord samt att den angivna portar på baksidan av moderkortet. Slå på din dator.

  Tips och varningar


 • Det rekommenderas starkt att du arbetar från handboken för moderkortet och datorn gäller vid montering datorn och detaljer varierar från ett märke och modell till nästa.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur märka delar av datorns tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur cool en stationär dator
 • hur man ansluter en elgitarr på en mac
 • hur man konfigurerar en multimedia-PC
 • hur man kan kontrollera vad RAM-minne du behöver
 • hur man kan bli mögel på datorns tangentbord
 • hur du tar bort ett virus från datorn
 • Hur konvertera dina AVI-filer till mp4 gratis på din Mac
 • hur du överför filer från en gammal till en ny dator med en seriell kabel
 • hur du tar reda på temp på din bärbara dator
 • hur du ansluter en bildskärm på en HP TouchSmart dator