Dator > ibm övervaka problem

 • ibm övervaka problem


 • Under många decennier IBM har varit en ledande namn i världen av hårdvara och mjukvara, och den utrustning företaget gör ofta används av både hem-och företagsanvändare. Medan IBM bildskärmar, datorer, skrivare och andra produkter är vanligtvis ganska tillförlitliga, är det viktigt att användarna får veta vad man ska göra när något går fel. Reparationer av bildskärmar och datorer kan vara ganska dyrt, så att veta hur man löser problem på egen hand kan spara dig mycket pengar

  Bestäm källan till problemet

  Inte alla videoklipp problem är resultatet av en felaktig bildskärm, så innan du börjar med felsökningen IBM bildskärm är det viktigt att Kontrollera att skärmen är verkligen källan till problemet. Om du har tillgång till en annan bildskärm, försöka ansluta som bildskärm till datorn. Om du kan se displayen på din andra bildskärmen, men inte på din IBM enhet, vet du att bildskärmen är problemet, och du kan fortsätta din felsökning därefter. Om däremot finns det fortfarande ingen display även med den nya bildskärmen, vet du att problemet ligger någon annanstans. Har du ingen video ens med en känd bra monitor, är den troligaste orsaken ett dåligt grafikkort, men en misslyckad moderkortet eller dålig strömförsörjning kan också orsaka en förlust av video.

  Kontrollera kablarna

  IBM bildskärm ska anslutas till datorn med en bildskärm kabel, och de kablar kan vara en källa till problem i många fall. Om du har en nyare stil bildskärm och en nyare dator, är chansen att du har både en analog och en digital video-port finns. Den analoga porten kommer att vara små och nästan fyrkantig, medan den digitala porten kommer att bli längre och rektangulära. Kontakterna på den analoga porten är ofta i blått, medan den digitala porten kontakter är ofta vita.

  För att testa kablarna först ta bort dem från skärmen och datorn med hjälp av skruvar. Efter att kablar har tagits bort, lägger tillbaka dem på och dra åt dem ordentligt. När du placera kablar på video hamnar, vara säker på att kabeln sitter ordentligt-om kabeln inte är korrekt ansluten kommer du inte att kunna dra åt tumskruvarna. Vrid tumskruvarna tills de inte kommer att ytterligare, så kolla videon.

  Stöds Skärmupplösningar

  IBM monitorer har förmågan att stödja ett antal olika skärmupplösningar, men inte alla modeller kommer att vara kapabel att hantera alla display intervall. Antalet resolutioner som en viss modell kan hantera beror på flera faktorer, bland annat storleken på skärmen och den typen av display. Om din IBM bildskärm visar ingen video, kan det vara att datorn är inställd på en som inte stöds upplösning. För att testa detta, stänga av datorn med strömbrytaren och sedan starta om den och tryck på "F8" knappen tills du ser en startmenyn. Välj "Felsäkert läge" från menyn och gör att datorn kan starta upp. Genom att starta i felsäkert läge kommer du att att datorn måste starta på en låg skärmupplösning, och efter att du loggar in kommer du att kunna ändra displayen till en att bildskärmen kan hantera.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur berätta om din hårddisk kraschade

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar upplösningen på en LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man kan kontrollera om en boot sektor virus
 • hur man installerar en Microsoft trådlös mus i Ubuntu
 • hur man tråd en PS2-port till en USB-port
 • hur man använder en IDE-kabel
 • hur man ur statisk från en HP Notebook
 • hur man ansluter externa bärbara enheter till en parallellport
 • hur du ansluter en S-video till en Toshiba laptop
 • hur man hittar datorns namn
 • hur man byter en Eide HD med sata