Dator > hur man hittar drivrutinen för en okänd PCI

  • hur man hittar drivrutinen för en okänd PCI


  • PCI står för Peripheral Component Interconnect. Det är en dator buss avsedd för montering maskinvaruenheter till moderkortet inuti datorn. Grafikkort, ljudkort, modem och andra enheter finns som PCI-kort. Söka drivrutiner kan vara svårt men är nödvändigt för att använda en enhet när du inte har föraren diskar eller CD-skivor som följde med enheten och operativsystemet är inte att identifiera lämpliga drivrutiner för din enhet.
    1.
    Gå till tillverkarens webbplats och söka efter drivrutiner för kortet. Om du är osäker på vem tillverkaren av enheten är eller osäker på vad enhetsnamnet kan du få av säljaren och enhetens ID-nummer från flesta operativsystem.
    2.
    Öppna Enhetshanteraren eller liknande alternativ i ditt operativsystem. I Microsoft Windows XP, öppna Kontrollpanelen, gå till System, sedan Maskinvara och sedan Enhetshanteraren. Högerklicka på enhetsnamnet och välj Egenskaper. I Egenskaper, öppna fliken Detaljer. Under enhetsnamnet är en rullgardinsmeny. Välj enhet Id. En sträng som "PCI \ VEN_1217 DEV_7130 delsystem . . . . " visas under rullgardinsmenyn. Siffran efter Ven är säljaren ID (1217 i detta exempel) och Device ID är antalet listade efter DEV (7. 130 i detta exempel).
    I Microsoft Windows Vista kan du komma till Enhetshanteraren genom att gå till Kontrollpanelen, välja System och underhåll och sedan Administrationsverktyg och sedan Datorhantering. Andra operativsystem kräver en annan metod för att få denna information, så samråda med dokumentationen för operativsystemet eller utvecklare att upptäcka hur du hittar den här informationen.
    3.
    Gå till pcidatabase. com och ange i leverantörs-och Enhets-ID. Detta kommer att ge dig information om enheten, inklusive säljarens namn. Klicka på leverantörens namn.
    4.
    Gå till leverantörens webbplats eller kontakta säljaren via telefon för att fråga om vart man kan få drivrutiner för enheten. Om du inte kan att kontakta säljaren eller leverantören inte har de drivrutiner fortsätter du till steg 5.
    5.
    Gå till opendrivers. com, en fri förare databas och ange på enheten information. Om du inte kan hitta drivrutinen här kan du använda en sökmotor och försöka hitta en plats som har en stor databas över drivrutiner för avvecklade enheter.

    Tips och varningar


  • Se till att du hämta drivrutiner som är kompatibla med operativsystemet. Drivrutiner till äldre versioner av Microsoft Windows kanske inte fungerar på nyare versioner av operativsystemet.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Lägga till en andra processor på en server





Relaterade artiklar


  • hur man byter RAM i en Sony Vaio
  • hur man byter bläckpatroner
  • hur man fixar "Spooler delsystemet app har stött på ett problem och måste avslutas"
  • instruktioner om installation ett batteri i en Compaq Presario bärbar dator
  • hur man startar upp en dator om du glömt ditt lösenord
  • Vad gör man med gamla bläckpatroner
  • hur du ansluter flera bildskärmar till min dator
  • hur man kan jämföra en PC och Mac
  • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
  • hur man rengör ditt tangentbord effektivt