Dator > hur märka delar av datorns tangentbord

 • hur märka delar av datorns tangentbord


 • Ofta använda datorns tangentbord har ofta nycklar utan etiketter på dem. Olja från huden gör att bokstäver och siffror så småningom tyna bort. Rengöring datorns tangentbord för att avlägsna smuts och olja också bleknar nycklarna. Om någon försöker använda en urtvättad tangentbord, kan han ha svårt att hitta de rätta nycklarna, särskilt om han inte vet hur man skriver. Du kan namnge delar av datorns tangentbord med markörer eller etiketter finns på många datorer återförsäljare

  Du behöver:. .
  Svart markering
  Tangentbord etiketter.


  1.
  Label funktionstangenterna. Dessa är belägna på översta raden på tangentbordet. Det första viktiga är Esc. De återstående 12 knapparna F1 till F12 och är i grupper om fyra.
  2.
  Label sifferknapparna. Dessa är placerade på rad två. Den första nyckeln är tilde eller ~ symbol med en "nedanför. De närmaste 10 tangenter är siffrorna 1 till 0. Varje nummer har en motsvarande symbol ovanför. Symbolerna i följande ordning:, @, #, $,%, ^, , *, (och).

  Nästa viktiga i den här raden är instrumentbrädan under ett understreck. På plustecknet ovanför likhetstecknet är nästa, följt av backstegstangenten.
  3.
  Label den tredje raden av nycklar. Den första nyckeln är "Tab"-tangenten. De närmaste 10 nycklar är bokstäverna Q, W, E, R, T, Y, U, I, O och P. De nästa två knapparna är klammerparenteserna {} över standarden inom []. Den sista knappen på den här raden är tillbaka snedstreck under den raka linjen.
  4.
  Märk tangenterna på fjärde raden. Den första nyckeln är Caps Lock-tangenten följt av bokstäverna A, S, D, F, G, H, J, K och L. Nästa viktiga är tjocktarmen ovanför semikolon. Nästa viktiga är citattecken ovanför apostrof följt av Enter.
  5.
  Label femte raden nycklar. Den första nyckeln är Shift följd av bokstäverna Z, X, C, V, B, N och M. De nästa två knapparna är mindre än symbolen över kommatecken och större än-symbol under perioden. Nästa viktiga är frågetecknet över snedstreck följt av en andra Skift-tangenten.
  6.
  Label den sista raden i nycklar. Den första nyckeln är Ctrl. Beroende på ditt tangentbord, kan du också ha en FN-tangenten och Windows-tangenten. Nästa viktiga är Alt följt av mellanslagstangenten. De två sista knapparna på denna rad är Alt och Ctrl.
  7.
  Label den andra delen av nycklar. Dessa knappar är placerade till höger om den stora tangentbordet. De fyra nedersta tangenterna är riktningspilar. De nio knapparna ovanför dessa beror huvudsakligen på tangentbordet tillverkaren. Den översta raden är typiskt Print Screen, Scroll Lock och Pause Break ovan. Nästa varv är Infoga, Hem och Page Up. Den sista raden Radera, Slut och Page Down.
  8.
  Label det numeriska tangentbordet. Den översta raden är Num Lock, /, * och -. De två sidoknapparna är + och Enter. Den andra raden är 7, 8 och 9. Rad tre är 4, 5 och 6. Rad fyra är 1, 2 och 3. Rad fem är 0 och en period.

  Tips och varningar


 • Rådgör med din dator eller tangentbord handbok för exakt placering av den andra delen av nycklar.
 • Testa alla nycklar innan märkningen dem. Använd ett program för ordbehandling för att testa varje tangent. Etiketter är svårt att ta bort.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man stänger av en dator för att spara ström

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en datorgrafik
 • hur man kan dra en koaxialkabel till en kanal
 • Hur stänger jag mitt interna modemet på?
 • hur du inaktiverar pekplattan när du skriver
 • hur man installerar en USB-skrivare med vista
 • hur man byter en CPU-chip på en Toshiba Tecra
 • hjälp för en extern TV-tuner
 • hur man rengör laptop fläkt och vent
 • hur man kan jämföra en PC och Mac
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer