Dator > hur man rengör laptop fläkt och vent

 • hur man rengör laptop fläkt och vent


 • Överhettning kan uppkomma om damm och ludd är igensättning din laptop fläkt och ventil. En överhettad laptop också kan orsaka irriterande avstängning, program låsa upp, långsamma prestanda och även inre skador. Det är viktigt att bibehålla korrekt luftflöde genom din bärbara dator ventilationsrör. Rengöring av fläkt och utblåsventilen på din bärbara dator kan minska värmeutveckling. En ren ventilationssystemet hjälper förlänga din laptop liv, minskar stress på vitala komponenter såsom CPU, och håller datorn fan tyst. Detta är en två avsnitt artikeln: en på rengöring av fläkten, och den andra på rengöring av ventilen. Instruktioner>

  Du behöver:
  dator som behöver formateras om
  . Återhämtningen diskar.


  1.
  Köp en burk med tryckluft (aka. dammvippa /luft dammtrasa) Du hittar den här på nätet eller på kamera och elektroniska butiker. Stora detaljhandlare, t. ex. allmänna handelsvaror (dvs Target), apotek (dvs. Walgreens) och livsmedelsaffär (dvs. Safeway) transporterar luft dammvippor, också.
  2.
  Skaffa en USB renare mini vakuum som kan gör jobbet av tryckluft om du vill spara pengar på lång sikt. Komprimera luft i burkar är dyra. Mini dammsugare lönar sig efter några gånger användning, är mer miljövänlig och lätt att bära för damning som helst.
  3.
  Stäng av datorn. Att se till att koppla ur strömkällan och ta bort batteriet
  4
  -. . Rengöring av Laptop Fan-

  Leta ventilering slots eller galler på baksidan eller sidan av datorn. Att hålla fläktbladen, sätt i en trä spett eller en tandpetare ungefär 1 "från ett av facken. Det är viktigt att hålla fläktbladen att undvika tryckluft göra skada på fläkten. Därefter blåser komprimerad luft genom ventilationssystemet av din bärbara dator, eller använd mini dammsugare för att suga upp smuts.

  Dammet kan bli "caked", om det har varit i den bärbara datorn en stund. Denna typ av täppa svarar dåligt på en luft spränger och din bärbara dator kan fortsätta att överhettas. I detta fall måste du skruva loss och ta av fläktkåpan eller ta isär hela datorväskan för att komma till fläkten. Det finns online demontering guide för din modell. Rengör fläkten med en bomullstuss doppad i tvättsprit, torka torrt med en mikrofiberduk. Ta din bärbara dator till en dator butik när du inte är säker att göra denna typ av städning själv
  5
  -. . Rengöring av Laptop Vent-

  Spray vissa gnugga alkohol på en mikrofiberduk och sakta torka av utsidan av ventilen. Inspektera utblåsventilen noga för smulor och använda pincett för att ta bort dem. Därefter Blöt en bomullstuss i alkohol och sedan torka den runt hörnen och sprickorna i ventilen. Slutligen använder ett flöde av tryckluft eller vakuum luft att spränga ut dammet på områden nära ventilen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur man vet om du ska köpa en PC eller Mac

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut på Slim DVD skär
 • hur du anpassar en iMac
 • hur man målar en pc fall
 • hur man kan stoppa en dator från minnet dumpning
 • enkla sätt att spela in och bränna CD-skivor på en bärbar dator
 • vad är en cabriolet tablett dator?
 • hur man kan jämföra Intel-processorer
 • hur man rengör pennan från en datorskärm
 • Hur konvertera dina AVI-filer till mp4 gratis på din Mac
 • hur man spelar in delar av en CD