Dator > Hur man vet om du ska köpa en PC eller Mac

 • Hur man vet om du ska köpa en PC eller Mac


 • Mac-datorer har vunnit en hel del popularitet under senare år. Men även om många människor vill köpa Apple-datorer, de vet inte om det är rätt köp för dem. Tyvärr har många människor är fast anhängare av Mac eller PC och sällan ger opartiska resultat, vilket gör inköpsprocessen ännu mer förvirrande. Här är några tips som hjälper dig att fatta beslutet på egen hand:

  Du behöver:.
  Dator som behöver formateras
  Återhämtningen diskar.


  1.
  Reda på om du gillar att spela dataspel. Datorer är generellt bättre i detta avseende och kommer troligen att betjäna dig bättre, speciellt om du kommer främst att använda datorn för spel.
  2.
  Bestäm om du gillar bättre valuta för pengarna när det gäller av teknik. Även om Apples datorer är av god kvalitet, ibland deras komponenter saknas jämfört med deras PC motsvarigheter. Om du vill ha den mest avancerade teknologi, datorer i allmänhet att (det finns några undantag från denna regel, men dessa Mac-datorer är ganska sällsynt).
  3.
  Bestäm om du vill lägga till och ändra din dator. Apples datorer är svåra att modifiera och uppgradera. Om detta är något du planerar att göra ofta, kommer datorer att bli bättre.
  4.
  Räkna ut din dator expertis nivå. Om du är ny på datorer, Äpplen är kända för att vara mer användarvänlig. Men du kan lära dig fortfarande på en PC dator. Dessutom Apple-datorer är inte bara bra för nya datoranvändare, många dataexperter föredrar deras Macintosh-datorer och
  5
  reda på om du vill anpassa din dator. . . Datorer i allmänhet kräver lite justeringar och underhåll att göra datorn springa till sin fulla potential (saker som defragmentering). Macar tenderar att vara lite mindre "hög underhåll" och kommer att erbjuda dig bekvämligheten av att inte behöva verkligen göra sådana underhåll.

  Mac tenderar också att "se" saker som skrivare och nätverk lättare än datorer (detta är ofta sant, men inte alltid).
  6.
  Om du gillar ren design, gå med en Mac.
  7.
  reda på om det finns vissa program du behöver för arbete som kräver en PC eller en Mac. Det kan vara lättare att köpa en dator om du vill använda program som inte finns tillgängliga på en Mac. Observera dock att de flesta större program (inklusive Microsoft Office) är tillgängliga och kompatibla med Mac. Också notera att Mac kan köra Windows samtidigt datorer inte kan (lagligt) köra Mac OS X operativsystem.
  8.
  Om du gör medierna intensivt arbete (ta massor av bilder , video, etc), Mac har en mycket mer robust foto och filmskapande programvara som redan förinstallerad på din dator.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man (korrekt) kassera en gammal dator

Relaterade artiklar


 • ersättning alternativ för en dators ljudkort
 • compaq desktop täcka öppning av
 • hur du ansluter två datorer till en skrivare via usb
 • Hur installerar jag min Ethernet-kontroller?
 • hur man ska värdera en bärbar dator
 • hur man installerar en USB-skrivare på min HP SmartMedia server
 • hur man ansluter en bärbar dator till en TV RGB-kabel
 • hur du kan få en back dator tangent på ett tangentbord
 • hur man kan öka upplösningen på min dator
 • Hur kan jag anpassa min blixt driva?