Dator > hur man (korrekt) kassera en gammal dator

 • hur man (korrekt) kassera en gammal dator


 • Datorer är en stöttepelare i vårt samhälle. De flesta av oss använder dem varje dag . . . för allt från att kontrollera våra e-post till en kontroll av en webbplats som eHow. Men en av de plattityder om datorer är att det alltid finns en nyare version ute och förr eller senare, awesome maskin som du just har köpt kommer att ersättas av något ännu bättre.

  Så, vad ska du göra med den gamla datorn? Tyvärr är svaret inte så enkelt som det verkar. Även ny teknik är fantastisk, många gamla datorer har giftiga ämnen som kvicksilver och bly. Med detta i åtanke, kan du inte bara kasta det gamla bort datorn som du skulle något annat skräp. Vad ska du göra?

  Lyckligtvis finns det ett antal alternativ att överväga. Alla dessa är lönsamma alternativ . . . även om inte alla kan vara rätt för dig. Förhoppningsvis kommer denna guide hjälper dig att göra det beslutet

  Du behöver:.
  Gamla datorn
  Internet.
  Telefon.


  1.
  Kasta inte datorn i soporna. Kort sagt, om du läser detta och den gamla datorn finns redan i dina sopor, sluta nu och gå och hämta ut det. Medan man kastar ut en gammal dator kan tyckas det enklaste sak att göra, det är fruktansvärt för miljön (och i vissa områden, olagligt). Om din gamla dator inte i soporna (eller när du har tagit bort det från papperskorgen, gå till steg 2)
  2
  överväga att sälja datorn:. . Internet har verkligen gjort det lätt att matcha säljare och köpare tillsammans. Även sajter som Craigslist (www. craigslist. com) och Ebay (www. ebay. com) är de mest kända finns det andra webbplatser som fokuserar på elektronisk försäljning. I synnerhet sajter som wwww. gazelle. com och www. buymytronics. com är bra ställen att kolla in om du har bärbara datorer (särskilt Mac). Med all sannolikhet är din gamla dator förmodligen inte värt en massa pengar, men ibland lite räcker långt
  3
  Kontrollera med tillverkaren om återvinning alternativ:. . De flesta stora datortillverkare ger massor av information på sina webbplatser om hur du återvinner sina produkter. Ibland kommer tillverkaren också ge information om återvinning kringutrustning som bläckpatroner (HP) eller iPod (Apple). Det enklaste sättet att hitta denna information är att gå till tillverkarens hemsida och söka under nyckelordet "återanvända" (du kan också göra samma sak via Google med "= Tillverkarens namn och återvinna). Alternativt kan du följa några av länkarna nedan

  Apple. Http://www. apple. com/recycling/
  Dell: http://www. dell. com/content /ämnen /segtopic. aspx /dell_recycling c=us l=sv cs=19
  HP:? http://www. hp. com/hpinfo/globalcitizenship/environment/recycling/product-recycling. . Html
  4
  Donera den gamla datorn till en lokal välgörenhet: Ett av de enklaste alternativen att förfoga över en gammal dator är att skänka det till välgörenhet. Organisationer som Frälsningsarmén (www. salvationarmy. com) och Purple Heart (http://www. purpleheartfoundation. org) kommer att acceptera gamla datorer som en del av deras donation program. På ett minimum, kommer dessa organisationer säkerställa ett korrekt bortskaffande . . . även om vissa kommer att sälja (och ibland renovera) den gamla datorn till att finansiera sin övriga verksamhet. .
  5
  Donera till en icke-vinstdrivande Renovering Charity: Det största och mest kända av dessa organisationer är National Christina Foundation. Denna organisation tar den gamla datorn och refurbishes det för donation till välgörenhetsorganisationer, skolor, myndigheter över hela USA, Kanada och internationellt. Du kan hitta mer information om denna organisation på http://www. cristina. org/
  6
  Ta din gamla dator till en lokal Staples eller Best Buy. Staples och Best Buy butiker kommer att acceptera gamla datorer och bearbeta dem för återvinning. Kostnaden är vanligtvis $ 10 . . . om båda erbjuder särskilda program (Staples, är Dell maskiner behandlas gratis. På Best Buy, kommer $ 10 avgift även med en 10 $ butik kredit). I båda fallen är detta en mycket rimligt alternativ för bortskaffande av din dator utan krångel och krångel.

  Tips och varningar


 • en stor källa för ytterligare information finns på: http://www. computerhope. com/disposal. htm
 • Alltid
 • måste du radera hårddisken innan du kasserar din dator. Om du har haft det under en längre tid, kommer din maskin nästan säkert har privat information om det som du inte vill ha av misstag delat.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man öppnar filer iso image med VMware Workstation

Relaterade artiklar


 • hur är filer lagrade i PC minne?
 • hur man byter en Compaq laptop skärm
 • hur man fixar en tom skärm på en Compaq Computer
 • hur man skapar en DVD för att spela bilder på tv
 • hur datorer ränta laptop
 • hur du sälja din dator och skydda information
 • hur du tar bort en nyckel från en Sony Vaio tangentbord
 • hur man skriver innehållet i dataset till excel -fil i Visual Basic 2005
 • hur du ansluter 3.5mm kabel kontakterna till en dator för ljudenheter
 • hur du kör video konsoler på datorskärmar