Dator > hur man spelar in delar av en CD

 • hur man spelar in delar av en CD


 • När du sätter ihop en musiksamling kan du inte alla de ljud som finns på en CD-skiva. Eller du kanske vill delar av en låt, i stället för hela låten. Upphovsrättslagen erkänner laglig rätt att extrahera ljud från en kommersiell musik-CD, så verksamheten är inte ifrågasättas förrän du börja distribuera vad du har "rippat". Du kan använda en dator för att registrera delar av en CD

  Du behöver:. .
  ITunes eller Windows Media Player
  Audacity ljud redigeringsprogram.


  1.
  Sätt in CD: ni CD-brännare. Ditt operativsystem kan automatiskt öppna ett fönster som frågar dig vad du vill göra med denna CD. I OS X öppna iTunes. I Windows öppnar Windows Media Player.
  2.
  Förbered din krusning programinställningar. I iTunes väljer du CD-skivan i den vänstra rutan klickar du på "Importera inställningar"-knappen i nedre högra hörnet och, i den första rullgardinsmenyn väljer du "WAV Encoder" och klicka "OK". I Windows Media Player klickar du på pilen under "Rip"-knappen, välj "Format" och sedan "WAV (lossless). "
  3.
  Välj enskilda spår för utvinning. I både OS X och Windows Media Player, kommer CD-spår att listas med kryssrutorna bredvid dem, som redan har kontrollerats. Om du inte vill rippa en låt, helt enkelt avmarkera kryssrutan och programmet kommer att ignorera det.
  4.
  Extrahera din valda spår från CD-skivan. I iTunes väljer du CD-skivan i rutan till vänster, och klicka på "Importera CD"-knappen i botten. I Windows Media Player, klicka på "Rip" knappen i toppen och mitten av programfönstret.
  5.
  Hitta din rippade ljudfiler. I OS X kan du dra och släppa kopior av dina rippade filer till en mapp på skrivbordet. I Windows Media Player, högerklicka på albumet och välj "Open File Location" för att öppna en mapp som innehåller den nyligen rippade spåren.
  6.
  Öppna ett ljudredigering program, såvida du inte behöver inte redigera de enskilda låtar du just har hämtats från cd-skivan. Audacity är en populär, gratis ljudredigerare som fungerar i Windows, OS X och Linux.
  7.
  Öppna en utvinns ljudfil i Audacity. Klicka på "Arkiv", välj "Öppna", använda filhanteraren för att navigera till en ljudfil som du har hittat, klicka på filen och klicka på "Öppna". Filen visas nu i Audacity på ett visuellt format som visar volym.
  8.
  Klicka och dra spåren till Audacity för att markera den del av spåret som du vill behålla. Tryck på "Play"-knappen för att förhandsgranska ditt val. Justera ditt val genom att sätta muspekaren på gränsen till det markerade området och klicka och dra "hand"-ikonen till vänster eller höger.
  9.
  Tryck "Ctrl + C" på tangentbordet (Kommando + C i OS X) för att kopiera det avsnittet, tryck "Ctrl + N" (Kommando + N) för att skapa en nytt projekt, och tryck på "Ctrl + V" för att klistra in det kopierade avsnittet i det projektet.
  10.
  Klicka på "File"-menyn, välj "Exportera som WAV," namnge filen och klicka på "OK".

  tips och varningar


 • OS X-användare kanske vill använda Toast, en dedikerad media ripper, istället för iTunes, men Toast är inte gratis.
 • WAV är okomprimerad, så en hel musik-CD kan ta upp till ca 700 MB utrymme på hårddisken.
 • Audio handläggningstiden beror på hastigheten på datorn och dess cd-enhet.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur konvertera en tv armoire till en dator armoire

Relaterade artiklar


 • hur man kan anpassa en Samsung skärm
 • Felsökning av en Epson projektor
 • vad är en cabriolet tablett dator?
 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • hur man fixar den dvd rom i en bärbar dator
 • hur du spelar videospel med bländning capture-kort
 • hur man rengör ditt tangentbord effektivt
 • hemlagad Laptop Cooling Pad
 • hur man ansluter en bildskärm till min Sony laptop
 • hur fax från en HP All-in-One från en dator