Dator > hur man byter en notebook moderkort

 • hur man byter en notebook moderkort


 • Elektroniskt eller mekaniskt, saker misslyckas och behöver bytas ut. Bärbara datorer är inget undantag. En av de svårare saker att ersätta på en bärbar dator är moderkortet, men är det inte omöjligt. Detta How-To syftar till att gå igenom processen för att göra den ersättning så enkelt som möjligt

  Du behöver:. .
  Liten Phillips skruvmejsel eller stora smycken stjärnskruvmejsel
  Ersättning laptop moderkort.
  Vitt ark.

  Demontering


  1.
  Välj en stor arbetsyta och placera den vita lakan över den. Detta kommer att skydda arbetsytan ytan och göra att hitta några tappade skruvar eller andra smådelar lätt att upptäcka.
  2.
  Börja bort lättare delarna av den bärbara datorn, hårddisken (HDD) , den optiska enheten och batteriet. Du kommer också vill ta bort alla andra panel täcker på botten, och om möjligt, ta bort RAM, och koppla den trådlösa antennen och ta bort det trådlösa kortet också.
  3.
  Börja ta bort alla synliga skruvar på undersidan av den bärbara datorn. För att skapa lätthet, placera skruvarna på arbetsytan i samma mönster som de går på botten av den bärbara datorn för att försäkra ordentlig ersättning.
  4.
  Ta bort den nedre plast delen av den bärbara datorn. Du bör nu vara att titta på moderkortet. Du kommer förmodligen märker några fler anslutningar, alla gjorda av tunt papper band kablar. Du måste koppla dessa innan du kan ta bort moderkortet. Med två fingrar, måste du dra den del av kontakten flatkabeln är i, mot kabeln, parallellt med moderkortet. Detta kommer att koppla ur kontakten innehar band, så att den tas bort.
  5.
  Ta bort kylfläns modul från processorn och moderkortet. Ta bort de återstående skruvarna som håller moderkortet i, och sedan ta bort moderkortet. Om din nya moderkort inte har en processor och grafikkort, ta bort dessa delar från den gamla moderkortet.

  Installation


  1.
  Installera grafikkortet och CPU på det nya moderkortet om det behövs. Placera moderkortet i den bärbara datorn, och fäst det med skruvarna som togs bort. Dra inte åt dem. Fäst kylfläns till processorn, fast, men återigen, inte för hårt.
  2.
  Återanslut bandkablarna till moderkortet, skjuta dem i kontakterna, och knäppa låsen på plats. Installera det trådlösa och grafikkort, sätter tillbaka den trådlösa antennen.
  3.
  Placera botten av den bärbara datorn igen, och säkra den med rätt skruvar. Installera alla flyttbara enheter och paneler tillgång, var noga med att använda rätt skruvar för varje. Grattis, ersätts du bara moderkortet i datorn.

  Tips och varningar


 • Var mycket noga med att inte vidröra någon kretsar av det nya moderkortet med en skruvmejsel. Du kan lätt skrapa och bryta ett spår, eller bryta en av de många små ytmonterad enheter på moderkortet.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du lägger till RAM-minne till en dator





Relaterade artiklar


 • hur du kopierar filer från en cd på en Mac-dator
 • hur man fixar data på en extern hårddisk
 • hur du ställer in Time Machine på din Mac
 • hur du hittar tillverkaren av en dator
 • hur man installerar ett trådlöst nätverkskort på en Mac
 • Inaktivera en seriell mus i kontrollpanelen
 • hur man tvinga fram en skiva ur en MacBook
 • hur du kör Leopard på en Mac G4
 • hur man håller den datorn virus fri
 • hur du formaterar USB-minne i DOS