Dator > dator strömförsörjning använder

 • dator strömförsörjning använder


 • Dator nätaggregat (PSU) kan hittas nya och begagnade vid relativt låga priser. Om du mixtra runt med datorer länge nog, så småningom kommer du avsluta med en extra PSU som du inte vet vad de ska göra med. Lyckligtvis kan de användas för mer än bara datorer. Med lite elektrisk kunskap, kan du lägga dem till många bra användningsområden.

  Spara den för reparation

  Underskatta inte nyttan av detta alternativ. Det kan komma en dag när det är 3 på natten, du har en deadline du arbetar för att möta och en kondensator blåser i PSU. Det är en bra idé att hålla en hälsosam nätdelen på sidan hela tiden. Det är en snabb lösning som kan spara dig huvudvärk.

  Labbänken Power Supply

  Om du råkar ha en extra PSU runt, det finns en risk att du kan också vara en hobby elektronik. PSU göra ett utmärkt lab leverans bänk makt för att testa mönster eller idéer. Tillverkarna gör PSU med relativt stabila +12 volt, 5 volt och 3. 3 volt källor. Detta fungerar perfekt att leverera många hemelektronik projekt. Somliga leverera andra spänningar som -12 volt, -5 volt och -3,3 volt

  Automotive 12-volt

  Om du ska kunna omvandla ett nätagg till en bänk strömförsörjning, har du nu en källa till 12-volt. Detta kan lätt användas till stereo motorvagn däck eller andra bilrelaterade 12-volts tillbehör. Vissa nätaggregat har tillräckligt med ström för att köra små 12-volt kylskåp och mikrovågsugn som normalt är avsedda för husvagnar. Dessutom kan en 12-voltsuttag (kallas även cigarettändaruttag) att köpa i de flesta elektronikaffärer. Detta gör att du kan ansluta valfritt antal biltillbehör direkt in i den. Laptop laddare, telefoner laddare och MP3-spelare är bara några av exemplen.

  Batteriladdare

  Du kan ansluta alla laddningsbart batteri på 12 volt eller mindre till elnätet och ladda den. Det är klokt, men att installera charge-övervakning kretsar och att använda spänning som ligger nära batteriets spänning. Till exempel, 3,3-eller 5-volts leder bör användas för att ladda 2 st AA batterier.

  Punktsvets

  Om du är särskilt elektroniskt savvy du kan ta flera nätaggregat och tråd dem parallellt för att skapa en DC svetsare eller en plats svetsare. Detta är en svår uppgift och bör endast prövas genom människor talar och bekväm med elektronik.

  Galvanisering och Anodisering

  Dator PSU har tillräckligt med makt för att GALVANISERA och hårdanodisring metaller. Det är en svår process att lära sig, men är mycket intressant och givande. Återigen, lämpliga försiktighetsåtgärder måste vidtas och bara någon bekväm med öppna elektriska kretsar skall genomföra detta projekt.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man testar ett modem motorola kabel

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera mitt USB till en seriell port
 • hur du formaterar en hårddisk på ett enkelt sätt
 • hur man på högtalarna bättre på en dator
 • hur du återvinner datorer och skrivare
 • hur man håller den datorn virus fri
 • hur man reda på hur mycket videominne är på din PC
 • hur man Tvångsavsluta på en Mac
 • beskrivning av Intel processorer
 • hur man dra nytta av en dual core processor
 • hur du aktiverar inbyggd WiFi i en hp pavilion