Dator > typer av kontakter fiberkabel

 • typer av kontakter fiberkabel


 • En anslutning avslutas i slutet av en optisk fiber för att möjliggöra snabb och urkoppling. Deras mål är att mekaniskt par med kärnor av fibrer så att ljuset kan passera. Gränssnittet slutför när de två kontakterna tryck ihop. En korrekt connecter tillåter någon luft utrymme mellan de två punkterna. Anslutningar finns i många former och storlekar. Funktioner som skiljer dem är vilken typ av koppling, till exempel trycka in /dra ut och storleken på hylsan.

  ST Connector (rak spets)

  ST-kontakten, som ursprungligen utvecklades av AT T, använder ett 2,5 mm ferrul med en rund plast eller metall. Denna kontakt har kontakt och uttag som låses på plats med en halv-snodd av bajonetten stil mekanism. Detta är den mest populära kontakten för multimode-nät.

  SC-kontakten (Subscriber eller Standard)

  Denna japanska utformade kontakten har en rund 2. 5 mm hylsa som har en enda fiber. Metoden för anslutning push-on/pull-off. Kontakten kropp är kvadratisk med två kontakter hålls ihop med plastclips (duplex anslutning). SC Connector ursprungliga designer var NTT, ett japanskt telekommunikationsföretag. Denna kontakt används allmänt för singelmod system.

  FDDI Anslutning (Fiber Distributed Datum Interface)

  FDDI hänvisar till ett lokalt nätverk standard som Ethernet eller Token Ring. Den fiberoptiska kabeln uppsägning, en så kallad MIC eller Media-kontakt, innehåller två skoningar placerade i en stor, plasthölje. Denna kontakt använder en squeeze-tab avdrag mekanism.

  MTP Connector (Multi-fiber Push-on)

  MTP-kontakten fungerar som en speciell typ av fiberoptiska kontaktdon i syfte att avbryta upp till 12 trådar i en enda holk . MTP är en uppgradering från föråldrade MPO connecter designades ursprungligen av NTT. Anslutningarna hålls på plats med en push-on/pull-off spärren. Den dubbla, metall styrpinnar sticka ut från framsidan av kontakten. MTP används främst för ryggrad, cross-kontakt och breakout applikationer.

  LC (Lucent Connector)

  En Lucent kontakten har en push-pull mekanism med kontakten som är konstruerad i en kvadrat. Utvecklat av Lucent Technologies, är detta en populär liten form enhet. De två kontakter som bildar en LC sitta i en duplex konfiguration, sittande med en plastklämma. Hylsan är en liten 1,25 mm, avsedda att anpassa sig till de små formkrav. LC ger bra prestanda och är att föredra för single-mode-anslutningar.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man öppnar en Fujitsu laptop

Relaterade artiklar


 • hur man byter batteri i en CASIO sol klocka
 • hur man byter en fläkt Presario bärbar dator
 • kommer en AirCard arbeta med en trådlös router?
 • hur man kan utvidga en laptop skärm kabel
 • hur du ändrar tangentbordet inställningar på din Mac
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • dålig CMOS-batteriet symtom
 • hur man Tvångsavsluta på en Mac
 • hur du ansluter två routrar till ett kabelmodem
 • hur man hittar en stor hård bolag Drive Recovery