Dator > hur man uppgraderar en DVD-ROM-enhet

 • hur man uppgraderar en DVD-ROM-enhet


 • DVD-ROM-enheter i datorer, som med andra maskiner, har en tendens att slitas ut på grund av de rörliga delar inom dem. En DVD-ROM-enhet har två interna rörliga delar: en spindelmotor som roterar skivan och en servo med rack-and-pinion redskap eller redskap spindel, som flyttar lasern montering bakåt och framåt. Med tiden slits ena eller det andra så småningom ut och behöver ersättas

  Du behöver:.
  Skruvdragare

  PC


  1
  Ta bort skruvarna med en skruvmejsel från de båda sidopanelerna på datorn ärendet och ta bort sidan täcker. Detta ger dig tillgång till de interna komponenterna i din dator, inklusive enhetsfack. Kontakt med någon metall del av metall på ärendet till ur eventuell statisk elektricitet som kan finnas i fingertopparna, som statiska kan skada komponenter på moderkortet.
  2.
  Leta upp din DVD- ROM-enhet, som ligger i en av de enhetsfack precis bakom frontpanelen på din dator. Använd en skruvmejsel för att ta bort alla skruvarna på båda sidor av systemet som håller enheten i viken, och sedan dra ur strömkabeln och datakabeln från baksidan av enheten.
  3.
  Dra den gamla DVD-ROM ur datorn genom att dra den utåt från. Ställ in bygeln på baksidan av din nya enhet till "Master" om den DVD-ROM-kabeln är ansluten direkt till moderkortet i datorn, eller ställa in den på "Slave" Om kabeln är ansluten till en andra enhet och därefter in i moderkortet. Bygeln är en liten, löstagbar, svart rektangulär plast block på baksidan av den enhet som omfattar alla kombinationer av två stift i master /slave konfiguration facket på enheten. Master är allmänt märkt "MA" på enheten, slaven är märkt "SLA".
  4
  Skjut in den nya DVD-ROM-enhet i datorn framifrån och linje upp skruven. hål med hålen i enhetsfacket. In och fäst alla skruvar i den nya enheten tätt, sedan koppla in ström-och datakablar.
  5.
  Tillbaka sidoskydden av datorn och skruva fast ordentligt.

  Laptop


  1.
  Ta ut batteriet ur den bärbara datorn för att förhindra krets skador bör du av misstag vidrör spetsen på skruvmejsel för att alla elektroniska komponenter som kan orsaka en kortslutning. Se den tekniska informationen dokumentation som täcker din bärbara dator och leta reda på skruvar som måste tas bort för att komma åt gamla DVD-ROM-enhet i systemet.
  2.
  Ta bort tangentbordet eller plast panel (beroende på märke och modell av laptop) från din bärbara dator för att exponera montera skruven (s) och kablar av den gamla DVD-ROM-enheten eller ta bort täckplåtar som krävs för din bärbara dator.
  3.
  Skruva den anläggning /montera skruv (s) från enheten och dra ut kablarna bakifrån. Tryck långsamt baksidan av enheten, tvingar den att lämna sidan av datorväskan.
  4.
  Skjut den nya enheten i enhetsfacket utanför den bärbara datorn tills fästet hålet (s) linje upp och sätt sedan in montera skruven (er) och dra åt helt. Se till att enheten bygel är inställd på "Master" om datakabeln inte delas med andra enheter och ansluts direkt på moderkortet. Ställ in enheten bygeln till "Slave" om mer än en enhet aktier datakabel.
  5.
  Anslut ledningarna till den nya enheten och montera av täckplattan eller tangentbordet på din bärbara dator.

  tips och varningar


 • För en bärbar dator, köp en så kallad "slim-line" eller "låg profil" DVD-ROM-enhet specifikt för användning i bärbara datorer, eftersom de alltid är tillverkade med en tunn chassi jämfört med de interna enheter som gjorts för stationära system.
 • Om din dator fortfarande omfattas av garantin, försök inte att ersätta DVD-ROM-enheten själv. Ta ditt system till en auktoriserad reparatör för enheten byte.
 • Byte av en DVD-ROM-enhet på en bärbar dator kan vara komplicerade, beroende på modell. Om du är osäker på din nivå av elektronik erfarenhet, söka hjälp av en kvalificerad servicetekniker för att undvika att skada datorn.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur får man en dator att känna igen talare

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar mov-filer till flash-enheter
 • hur man översätter en fil på en disk till en annan dator
 • hur man gör hårddisk återhämtning använda gratis data verktyg
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • olika typer av flash-enheter
 • Hur berätta om jag har en Celeron-chip i mitt system
 • hur man gör Logitech webbkamera 11,1 arbeta på en Mac
 • hur man fixar Windows Vista blank blå skärm fel
 • hur man byter en fläkt
 • hur man använder en HDMI-port i en dator