Dator > hur man gör hårddisk återhämtning använda gratis data verktyg

 • hur man gör hårddisk återhämtning använda gratis data verktyg


 • Data är den viktigaste i din dator, kan hårdvarufel fastställas genom att ersätta delar och program kan också installeras om. Men data är det mest värde tillgången på datorn. Det finns tillfällen din hårddisk kommer att dö, hårddiskar normalt senaste åren, en del längre. Därför är det alltid en bra idé att säkerhetskopiera dina data innan du förlorar dem.

  Denna handledning är inte som det proffs som kan återställa allt på din hårddisk oavsett om det är skadad eller någon annan typ av katastrof . Om du hör det klickande ljudet av enheten bör du börja att säkerhetskopiera dina data direkt innan den dör

  Om du inte hör den bullriga ljud som surrande, klicka eller surrande, det finns en god chans att du kan återställa din hårddisk. De flesta av de gånger din hårddisk bara saknas MBR (Master Boot Record) eller det är skadad, och det finns gratis verktyg för att fixa det och kan återvinning hårddisken.

  Följ bara några av dessa metoder för att har din hård föraren återvunnits:

  Du behöver:
  skruvmejsel.
  Ny strömförsörjning


  1
  första vi måste undersöka om hårddisken är frisk. . Dyker den upp på BIOS? På F2 för de flesta märken datorer kommer att få dig in i BIOS-inställningar. BIOS kommer att ha ett sammandrag av din hårdvara info.
  2.
  Om din dator har tillräckligt med utrymme inuti, du kan koppla in hårddisken som en sekundär enhet. Men om det är ditt system kör, så du måste hitta en annan dator och ansluta den som en sekundär enhet. Eller så kanske du behöver köpa en USB-hårddisk adapter (kan arbeta på SATA, PATA eller ens laptop enheter).
  3.
  När du ansluter hårddisken som en sekundär enhet eller slav-enheten, starta upp datorn och högerklicka på Den här datorn och välj Hantera, nästa klickar du på Disk Hantera. Det bör lista alla hårddisken information inklusive format och status. Om du markerar hårddisken och kan få egenskaper av den, är sannolikt hårddisken i gott skick och du kan bläddra den och kopiera data till anther köra.
  4.
  Om enheten inte visas i steg 3, är troligen MBR trasslat till och behövs för att reparera. Om du har Windows XP händig, starta upp den och när det laddas till skärmen Välkommen till installationsprogrammet trycker du på R reparera en Windows XP-installation med hjälp av Återställningskonsolen. Sedan skriver du: fixmbr
  5
  Det finns även många gratis programvara för att återskapa hårddisken kraschar, är ett bra värde att använda Knoppix-en fri startbar Linux fungerar oberoende som inte behöver att läsa in drivrutiner. En annan bra är HDD Regenerator-HDD Regenerator kan reparera skadade hårddiskar utan att påverka eller ändra befintliga data. .
  6
  annat bra knep att försöka om hårddisken har mekaniska fel: Sätt in den i timmar frys par eller över natten låt den svalna sedan in den igen till datorn för att se om det dyker upp eller fungerar kanske några minuter och dör ner igen. Många har framgång med denna metod. Värt att prova om du tror att din hårddisk dör.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du kopierar PowerPoint-filer på en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • de bästa bärbara datorer för designproffs
 • hur man installerar en Pentium III kylfläkt
 • hur du aktiverar sata-läge efter XP är installerat i ide-läge
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • hur du tar bort musen drivrutiner
 • hur till stryka fönstren cookies
 • hur du ställer in Time Machine på din Mac
 • namn på typer av slots på ett moderkort
 • hur man installerar dsl splitter
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel