Dator > kommer att ersätta mobo fixa porten 9550 laptop?

 • kommer att ersätta mobo fixa porten 9550 laptop?


 • Som många ägare ta reda på den hårda vägen, bärbara datorer är känsliga enheter som är mycket lätt bryts eller avsevärt sårade. Omild behandling och elektriska katastrofer ofta "blåsa upp" bärbara datorer, inklusive Gateway 9550. Även om inte alla bärbara misslyckanden är moderkort baserade, mest allvarliga bristerna beror på en kortslutning i moderkortet. I detta fall är byte av moderkort ofta är den enda ekonomiskt genomförbara alternativet Reparera

  Diagnos

  En trasig adaptorn är det vanligaste sättet en bärbar dator är ett allvarligt funktionshinder. När adaptorn är stötte hårt, eller stötte alltför ofta, kan små interna kontakten lödpunkter spricka av moderkortet. Medan fingret åter lödning av denna del är ibland möjligt, är det inte alltid den slutgiltiga lösningen, eftersom andra allvarliga elektriska skador ofta uppstår när stickkontakten är bruten så här. Men vissa bärbara fel kan bero på andra komponenter som bildskärmen växelriktare, rygg ljus och hårddiskar och glädjande nog dessa problem vanligtvis reparera utan att byta ut moderkortet. En professionell PC-servicetekniker kan berätta om moderkortet har "blåst" eller om en annan komponent är fel.

  Varför ersätter är kritisk

  Den version av Windows installerat på hårddisken är registrerad till din specifika Gateway 9550 moderkort. Windows "vet" när din hårddisk har flyttats till en annan maskin när den hittar moderkortet inte är densamma som under registrering. Om du försöker flytta din hårddisk till en annan bärbar dator är hårddisken inte kommer att starta upp: du kommer sannolikt att behöva installera om Windows på hårddisken, och kommer därmed att förlora alla dina personliga data på enheten. Byta en skadad moderkort med en identisk modell kan vara det enda sättet en person med hemvist hårddisken kommer att starta upp ett framgångsrikt igen.

  Hitta nya delar

  Att hitta en ersättare moderkort för en Gateway 9. 550 är inte svårt, men det kan bli dyrt . Nytt moderkort för denna modell är tillgänglig på Internet från olika professionella delar återförsäljare för ett genomsnittligt pris (år 2010) på ca $ 200 plus skatt, frakt och hantering. Nya laptop priser är på väg ner dramatiskt, och du kanske vill överväga att köpa en ny maskin för bara lite mer.

  Köpa begagnad Delar

  Undvik att köpa på begagnade moderkort på webbplatser som eBay om du inte har en orubblig garanti för att moderkortet är i perfekt skick. Vissa säljare av moderkort på eBay bärgning bara delar från trasiga bärbara datorer och har ingen egentlig aning om moderkortet fungerar eller inte. Endast sällan kommer du att få en återbetalning på en död-på-ankomst moderkort från en eBay säljare om du inte hade en konkret garanti från början. Läs det finstilta på auktionsobjekt också: Vissa säljare, av självförsvar, ogiltigförklaras alla garantier om icke-professionella gör moderkortet ersättning arbetet själva.

  ersätter

  Byte av moderkort inuti en Gateway 9550 bärbar dator är i allmänhet inte en gör-det-själv-projekt. Bärbara datorer är djävulskt komplicerade och DIYers ofta snabbt ångra försöker arbeta "under huven" själva. Om du har erfarenhet av att arbeta med fina elektronik, och om du har service manual till en Gateway 9. 550 laptop för att hjälpa dig, kanske du kan framgångsrikt ersätta moderkortet själv. Men en säkrare strategi skulle vara att ta din bärbara dator och en ersättare moderkort till en professionell för installationen.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du kopierar en cd sektor för sektor

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad
 • Hur man monterar en Windows-enhet
 • namn på typer av slots på ett moderkort
 • hur man använder en IDE-disk med SATA-gränssnitt
 • Hur man vet om din dator högtalare har woofers eller subwoofers
 • hur man kan tjäna pengar på skrotning gamla datorer
 • hur du tar bort WLAN i en Sony Vaio
 • hur man radera en dators C-enheten
 • dålig CMOS-batteriet symtom
 • CPU-spänningen kontra temperatur