Dator > hur du lägger till RAM-minne till en dator

 • hur du lägger till RAM-minne till en dator


 • Du behöver inte vara ett teknik-geni för att lägga till RAM-minne till en dator. I själva verket är RAM (Random Access Memory) ett av de enklaste maskinvarukomponenter att installera. När du lägger till RAM-minne till en dator kommer det att öka datorns prestanda snabbhet och hjälpa vissa program fungerar mer effektivt. Många äldre datorer har svårt att springa nya program som har högre minne. När en dator inte har tillräckligt med RAM för att hantera arbetsbelastningen, har det att byta svämma över data till och från hårddisken. Installera mer RAM-minne är en mycket kostnadseffektiv uppgradering som du kan göra hemma för att förbättra en dators hastighet och effektivitet.

  Du behöver:
  liten Phillips skruvmejsel eller stora smycken stjärnskruvmejsel
  . Ersättning laptop moderkort.
  Vitt ark.


  1.
  Avgöra vilken typ av RAM-minne i datorn behöver. Det enklaste sättet att få ett exakt svar är att besöka tillverkarens webbplats och anger i servicenumret eller modellnummer. Gör det kommer att visa alla PC's fabrik specifikationer, inklusive vilken typ av RAM som den använder.
  2.
  När du har din RAM, stänga av datorn, koppla ur den och öppna försiktigt fallet.
  3.
  Leta reda på datorns RAM slots. Du bör se en grupp av tider som är långa och tunna och finns i det övre högra hörnet av moderkortet.
  4.
  Om alla dina RAM-platser är fulla, du kommer att måste ta bort några av de gamla RAM. Det finns två klipp som håller varje DIMM på plats. Tryck klipp ner för att öppna slots. Avlägsna den gamla DIMM genom att försiktigt vickar dem tillbaka och tillbaka och sedan dra dem rakt ut.
  5.
  Hålla den nya DIMM-moduler i kanterna och vara noga med att inte röra marker. Var uppmärksam på skårorna på dem. Dessa skårorna säkerställa att DIMM-moduler kan bara anslutas på ett sätt. Placera dem försiktigt i den lägsta numrerade tomma RAM-minnesplatser tillgängliga. Tryck DIMM rakt ned på plats, vid sidan klippen kommer att gå tillbaka till sitt ursprungliga läge när DIMM är ordentligt
  6
  tillbaka datorns hölje. . . Sätt i den igen i uttaget och slå på den. Om du har lagt RAM riktigt bör den makt som vanligt. Om DIMM inte är säkrade på plats ordentligt, kommer datorn startar inte. Om detta händer, koppla ur den och se till att varje DIMM sitter placerad i kortplatsen.
  7.
  Du kan kontrollera datorns RAM-minne genom att hålla ner "Windows"-tangenten på tangentbordet och sedan trycka på "Pause /Break"-knappen. Du bör nu se till RAM i din dator allmän information.

  Tips och varningar


 • Om datorn fortfarande inte startar, även efter kontroll DIMM placering, vara Kontrollera att alla kablar är ordentligt anslutna och att inga komponenter var tillfälligt strömavbrott eller lossas när du installerade RAM.
 • Använd alltid ett antistatiskt armband eller malda armband innan du arbetar på hårdvara för att förhindra skador på din dator.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur säkert rengöra din bärbara dator

Relaterade artiklar


 • kan du säkerhetskopiera program till externa hårddiskar?
 • Lägga till en diskettenhet till en ny dator
 • hur man ändrar ata på bärbara datorer
 • Hur konvertera en IDE-disk i en bärbar dator till en SATA-enhet
 • hur du ställer in en Bluetooth på en thinkpad
 • hur du återställer standard på en CD-enhet
 • hur man identifierar dvd inspelningsformat
 • hur du kopierar bilder från en PC till en cd
 • Inaktivera den låga bläck varning på Canon-skrivare
 • Felsökning av CD / DVD-enhet problem