Dator > hur du kör Leopard på en Mac G4

 • hur du kör Leopard på en Mac G4


 • Leopard (OS 10. 5) är en version av Macintosh s operativsystemet Mac OS X infördes 2007 och omfattade många funktioner frånvarande från sin föregångare, Tiger (10,4). Dessa inkluderar Time Machine (säkerhetskopiering), Boot Camp (förmåga att köra Windows OS) och Spaces (en funktion för att skapa ett anpassat gränssnitt). Dessutom Leopard stöder inte längre "Classic Mode" (Mac OS 9) och är den slutliga versionen av OS X som G4 användare kommer att kunna installera, som Snow Leopard (OS 10,6) installationer kräver Mac med Intel-processor.

  Du behöver:
  Leopard OS X.
  5 installations-DVD.
  G4 med minsta 867 MHz processor.
  512 MB RAM-minne installerat.
  Extern hårddisk (tillval)


  1
  Kontrollera din G4 uppfyller kraven för Leopard. . Men 512MB RAM rekommenderas, är det bäst att maxa din RAM-minne installerat. Välj "Om den här datorn . . . " från under äpple i övre vänstra delen av skärmen för att bekräfta både RAM och processorns hastighet. En Leopard installation kräver också minst 11 GB (för en ren installation) eller sex GB (för en uppgradering) på din hårddisk så öppna ett fönster i Finder och titta på botten av fönstret för att avgöra hur mycket ledigt utrymme det finns .
  2.
  Säkerhetskopiera all data på din G4 genom att ansluta en extern hårddisk (USB eller FireWire) till din Mac. Även om förlust av data under en OS-uppgradering är sällsynt, alltid säkerhetskopiera dina data i förväg.
  3.
  In Leopard DVD i enheten dubbelklicka på den monterade ikonen för att öppna den . Dubbelklicka sedan på "Installera OS X", ange ditt administratörslösenord och starta om datorn.
  4.
  Klicka på pilen i nedre högra hörnet av "Välkommen"-fönstret på omstart. Detta kommer att leda dig genom en installationsguide som installerar Leopard. Klicka på "Fortsätt" och godkänner villkoren på den rättsliga sidan. Välj "Upgrade" på "Installation Type" fönster och avmarkera alla översättnings-och teckensnitt alternativ i "Anpassa"-fönstret. Kontrollera att du inte väljer "Radera och installera" om du planerar att börja från noll.
  5.
  Låt installationsprocessen att fylla i och starta om när du tillfrågas. Efter omstart, kommer registreringen fönstret lanseringen. Om du bara uppdaterar, kan du avsluta registreringen genom att välja Kommando-Q; ditt användarkonto och lösenord kommer att vara desamma som tidigare. Men om du gör en ny installation, måste du fyller i alla fält och skapa ett nytt användarnamn och lösenord för att administrera din G4.
  6.
  Utnyttja de nya funktionerna i Leopard genom att experimentera, men många av dessa krävs ytterligare komponenter. Time Machine fungerar bara när din G4 är ansluten till en extern hårddisk, medan Boot Camp kräver att du installerar en kopia av Microsoft Windows (som inte ingår).
  7.
  Håll ström med uppgraderingar genom att välja "Software Update. . . "Inom ramen för Apple i den övre vänster på skärmen. Du behöver ditt administratörslösenord för att fortsätta, liksom att vara ansluten till Internet.

  Tips och varningar


 • Om du har glömt ditt administratörslösenord och ändå vill uppgradera till 10,5, sätt in Leopard DVD i datorn och starta om och håller ner C-tangenten.
 • Uppgradera ditt RAM förväg och butik runt på nätet för bästa pris.
 • Om du behöver en större hårddisk och mer RAM-minne för att rymma Leopard, är det en klok idé att kolla priser på nya Mac-datorer innan sjönk några pengar i din gamla Mac.
 • Uppgradera till Leopard kan orsaka Macar med långsammare processorer att faktiskt köra långsammare än när Tiger var installerat.
 • Om din G4 agerar egendomliga, som en ren installation (i motsats till en uppgradering ) rekommenderas.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man överför data från en enhet till en annan disk

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till surroundljud till en PC
 • förteckning över laptop processorer
 • hur du formaterar en USB Micro-enhet
 • hur man gör skärmen ljusare på en bärbar dator
 • hur du ansluter noncomputer högtalarna till en dator
 • hur man uppgraderar firmware på en skrivare från en dator
 • hur man kopierar en mac diskett på en PC
 • delar av strömförsörjningen för en stationär dator
 • kan ett xD-minneskort överföras till en annan?
 • hur man kan förbättra ljudet i datorhögtalare