Dator > hur du ställer in Time Machine på din Mac

 • hur du ställer in Time Machine på din Mac


 • Alla vet att säkerhetskopiera informationen på datorn är viktig, men så få av oss tar sig tid att göra det. Sedan lanseringen av OS 10. 5 (Leopard), har Apple Computers kunnat tillbaka upp sig automatiskt med hjälp av ett program som heter Time Machine. Detta hur-till kommer att hjälpa dig ställa in Time Machine så att du kan vila lättare att veta att du data skyddas

  Du behöver:. .
  Extern hårddisk
  Apple Computer med OS 10.
  5 (Leopard).
  USB kabel för att fästa extern hårddisk till datorn.
  .


  1
  Det finns ett par olika sätt som du kan använda Time Machine. Det första sättet är att koppla bara in din eviga hårddisk direkt i din dator. Detta sätt din dator kommer tillbaka upp sig när du ansluter hårddisken. Det fungerar ganska bra, men man måste komma ihåg att ansluta. Det andra sättet är att fästa hårddisken till en AirPort Express (trådlös router från Apple), kommer detta låta din dator backup via det trådlösa nätverket när du är inom räckhåll.
  2.
  vill säkerhetskopiera datorn med den första metoden, bara att plugga in din externa hårddisk till datorn och makten köra på. Gå sedan till mappen Program och välj ikonen för "Systeminställningar", och en gång som öppnas ikonen för "Time Machine". När programmet öppnas, klicka på knappen som säger "välj disk". En lista över tillgängliga enheter ska dyka upp, välj din externa hårddisk från disken. Efter bekräftar att tidsmaskin har aktiverats (den stora skjutreglageknappen centrum skärmen) du är bra att gå. Kom ihåg att den första säkerhetskopieringen kommer att ta lång tid, kanske timmar, eftersom alla uppgifter redan finns på datorn måste överföras över.
  3.
  Om du inte vill tillbaka upp allt, gå tillbaka till Time Machine avsnittet Systeminställningar och klicka på "alternativ". Här kan du tipsa din dator vilka avsnitt du vill utesluta från säkerhetskopian. Om du redan har all din musik på cd-skivor till exempel, kan du utesluta din musikmapp. Du lägger saker till listan genom att klicka på den lilla "+"-tecknet nära botten och sedan navigera till den mapp du vill undanta.
  4.
  Om du vill säkerhetskopiera dina data trådlöst kan du ställa in Time Machine för att använda en hårddisk som är ansluten till AirPort Extreme trådlös router eller din Apple Time Capsule (en trådlös router med hårddisk inbyggd). Antingen är ganska enkelt. När hårddisken är ansluten till AirPort Extreme, ansluta datorn till routern via en nätverkskabel. Du kan ansluta trådlöst direkt, men eftersom den inledande säkerhetskopieringen tar så lång tid, jag rekommenderar Ethernet för att starta. När du är ansluten väljer du AirPort Extreme precis som du valt din hårddisk ovan, genom att klicka på "select disk"-knappen i Time Machine-området i Systeminställningar. När den inledande säkerhetskopieringen är klar kan du ansluta till din enhet trådlöst och Time Machine kommer automatiskt säkerhetskopiera dina data från och med då.
  5.
  Det om det, det enda annan sak att hålla ihåg är att Time Machine inte bara sparar den senaste versionen av dina data sparas varje tidigare version av dina uppgifter eftersom den punkt du slå på den. Det innebär att du kan använda Time Machine för att titta igenom tidigare versioner av filer tills du hittar den du vill. Det är trevligt skyddet mot oavsiktlig radering eller ändrar din uppfattning om ett visst projekt. Den enda begränsningen är storleken på den externa hårddisken. När Time Machine har utnyttjat hela det tillgängliga utrymmet, kommer det att börja ta bort de äldsta versionerna av dina data första att göra plats för det nya.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man fixar scanner damm på ett glättat

Relaterade artiklar


 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur du tar bort en USB-enhet i Windows XP
 • hur man installerar en CD-brännare
 • hur till stryka fönstren cookies
 • hur man uppgraderar Mac OS X till en leopard utan en DVD-enhet
 • hur isär en dator
 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk
 • hur man berättar SCSI-kabeln
 • hur du tar bort en extern HD på en Mac
 • hur man gör en bootbar USB från en CD