Dator > Hur identifiera inget ljud från datorhögtalare

 • Hur identifiera inget ljud från datorhögtalare


 • Oavsett om din dator eller dator högtalare är helt nya och inte producerar ljud eller om du har haft både ett tag och har plötsligt märkt att ljudet saknas, diagnostisera problemet är relativt lika. Det kan vara ett problem med högtalarna, kablage eller inställningar dator. Eller det kan vara en lite mer komplext problem med drivrutiner, som ibland händer efter installationen av vissa Windows service packs och uppdateringar. Kontrollera om enkla problem innan de går vidare till mer komplexa. . Kontrollera ditt ljud efter varje steg innan vi går vidare till nästa

  Du behöver:
  Computer
  . Högtalare.
  Hörlurar (om tillgänglig).


  1.
  Bort eventuella hörlurar du har anslutna till hörlursuttaget på datorn, eftersom det skär av ljudet till högtalarna på de flesta datorer. Om dina hörlurar arbete men högtalarna inte när hörlurarna är urkopplade, är ditt problem troligen att göra med högtalarna, inte din dator.
  2.
  Kontrollera båda ändarna av nätkontakten för högtalare om de inte är intern, vilket gör att de är ordentligt ansluten till högtalare och en i väggen. Om de är batteridrivna, se till att batterierna är laddade. Inspektera alla kablar för skador, lösa eller trasiga ledningar bör repareras eller bytas ut. Kontrollera också att se till att strömbrytaren för högtalarna är påslagen och volymen uppskruvad.
  3.
  Gå till din volymkontroller (Kontrollpanelen> Maskinvara och ljud> Ljud Enheter och Ljud> Justera ljudvolym), och under Huvudvolym, se till att reglaget är upp och att volymen inte är inställd på "mute". Om du har en bärbar dator, kontrollera om din dator har en extern volym controller på sidorna fram, eller tangentbordet och kontrollera att volymen är uppskruvad.
  4.
  frånkoppla och anslut högtalarna, om de inte räknas som inre. Datorn kan helt enkelt misslyckats med att upptäcka högtalarna vid start, och kommer att göra så om de är anslutna tillbaka i när datorn är på. Kontrollera att du ansluter högtalarna i rätt uttag, mikrofonuttaget ofta ser ut precis som talaren jack, så var noga med att inte förväxla dem
  5
  Starta om datorn, speciellt. . Om du nyligen har gjort några förändringar såsom att installera uppdateringar eller service pack. Ibland kan en omstart helt enkelt måste ske för att återställa enheter som högtalare. Prova att koppla ur högtalarna under omstart och återknyta dem igen när datorn är klar startar.
  6.
  Öppna Enhetshanteraren genom att gå till Start> Kontrollpanelen> System och underhåll. Öppna Ljud, Video och spelenheter och se om ett ljudkort hittats. Om det finns, men det finns ett gult frågetecken bredvid den, högerklickar du på den och välj Egenskaper> Allmänt> Enhet för att se hur åtgärda eventuella problem. Du kan behöva uppdatera eller installera ny drivrutiner från datorns tillverkare webbplats. Om det inte finns något gult frågetecken, avinstallera och installera om drivrutinerna för att se om detta löser problemet.
  7.
  Installera ett nytt ljudkort om man inte upptäcks och installera drivrutiner har inte gjort ett visas. Detta kommer att kräva ett besök till en dator butik för att köpa ett ljudkort, och följa instruktionerna som kommer med den för installation. Högtalarna fungerar inte utan ett ljudkort.

  Tips och varningar


 • Om ljudet verkar saknas endast i ett program, kontrollera volymkontrollen av det programmet att se till att de inte är avstängt.
 • Vissa datortillverkare, som Toshiba, har långa hjälpsidor ägnas åt att förlora högtalare funktionalitet efter Windows-uppdateringar. Kontrollera dina maker webbplats för särskilt stöd om ingenting i denna artikel har arbetat för din dator.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du installerar minne i en Dells bärbara

Relaterade artiklar


 • hur man byter en LCD på en laptop
 • hur man använder en bärbar dator utomlands
 • Hur du manuellt lägga till en skrivare på en Mac
 • hur man upptäcker dator övervakning på en Mac
 • förteckning över datoranslutningar
 • hur man kan kontrollera RAM spänning i Windows
 • de bästa bärbara datorer för designproffs
 • hur man driver ett företag skrivarunderhåll
 • hur man bygger en bootbar USB
 • hur man raderar spår från en cd