Dator > hur man konfigurerar ett NVIDIA räd

 • hur man konfigurerar ett NVIDIA räd


 • RAID multi-disk installationer som använder extra lagringsutrymme från flera hårddiskar att göra datalagring snabbare eller mer tillförlitliga. RAID kan genomföras både genom hård-eller mjukvara, och NVIDIA har blivit en av ledarna i RAID-teknik genom sina moderkort baserade RAID-kontroller. Regulatorn är snabbt att sätta upp, och erbjuder en mängd olika alternativ som gör att användarna kan dra full fördel av allt som RAID-teknik har att erbjuda

  Du behöver:.
  NVIDIA RAID-kontroller.
  2 eller fler hårddiskar.
  Windows OS.


  1.
  Ange system BIOS genom att trycka på "Del"-tangenten under självtestet (Power On Self Test) fas starta upp innan datorn starta operativsystemet. POST-fasen är den period som datorn visar information om systemet vid uppstart.
  2.
  Välj "Integrated Peripherals" från BIOS menyn. Välj "RAID Config" alternativet. I konfigurationsmenyn, ställ RAID Aktivera alternativet "Aktivera" och välj sedan enheterna från enheten listan som du vill inkludera i din RAID-array.
  3.
  Tryck på "F10" för att spara BIOS-konfiguration och starta om datorn.
  4.
  Tryck på "F10" när alternativet att komma in i RAID-BIOS erbjuds. NVIDIA RAID Utility öppnas med Definiera en ny array skärm.
  5.
  Välj den RAID-läge för dina hårddiskar. Tillgängliga lägen är spegling, striping, rand spegling eller spänner. Spegling helt enkelt kopierar data på två diskar, vilket ger en säkerhetskopiering av data. Striping delar upp data i bitar och lagrar bitar på flera enheter. Detta tillför hastighet, men om en enda enhet går förlorad då alla data går förlorad. En spänner RAID disk gör alla enheter i arrayen visas som en enda enhet, men i likhet med stripning Drive, erbjuder inget skydd mot dataförlust. Dessutom kan du välja en randning blockstorlek, som bestämmer den minsta storleken på filer delas mellan matriser. Flytta diskarna har valt för ditt array från Fria diskar delen av fönstret till Array diskar avsnittet Använda höger piltangent. Tryck på "F7" för att avsluta installationen.
  6.
  Tryck på "Y" för att rensa alla data disk. Ett nytt Array List fönster öppnas och visar en sammanställning av din nya RAID-array. Markera din nya setup och tryck på "Enter" för att öppna Array Detail fönster, som visar en detaljerad lista över dina array inställningar. Om det finns fel, tryck "Enter" för att gå tillbaka in i setup menyerna för att rätta till dem. Om alla inställningar är korrekta, tryck på "C" för att rensa disken och initiera arrayen. Bekräfta ditt val genom att trycka på "Y" Alla uppgifter finns på den valda diskarna kommer att gå förlorade i clearingen. Starta om datorn och låt Windows starta.
  7.
  Ange Windows Diskhantering för att ställa in RAID-array för drift under Windows. Om du vill skriva Diskhantering, öppna "Start"-menyn och klicka på "Kontrollpanelen" och sedan "Administrationsverktyg"-mappen. Starta Datorhantering programmet och sedan öppnar Diskhantering inställningsfönstret finns under "Storage alternativ. " Detta kommer att öppna en Initiera och konvertera disk guiden.
  8.
  Klicka på "Nästa"-knappen för att öppna Välj diskar att initiera fönster. Den skapade arrayen bör anges. Placera en kontroll i rutan bredvid kedjan och klicka på "Nästa"-knappen. Fönstret ändras och visar den valda matriser och tillåter dig att bekräfta valet. Klicka på "Finish" för att slutföra initieringen. Fönstret Datorhantering öppnas som visar dig monterad disk array och tillgängligt utrymme, alla ofördelade. Att fördela den utrymme, måste du formatera arrayen.
  9.
  Högerklicka på ledigt utrymme och välj alternativet "Ny partition. "Välj det utrymme du vill tilldela arrayen och formatera den nya enheten. Avsluta Diskhantering, och den nya array bör vara tillgänglig via ditt system.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:förteckning över iMac modeller

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett kort USB-hubb i datorn
 • hur man väljer offsite data backup-tjänster
 • användningsområden för gamla intel imac
 • hur man avgör en PCI-enhet nummer
 • hur man hittar uppgifter som körs på en dator
 • hur man gör en nätverksuttaget
 • hur du ansluter två Apple-skärmar
 • olika typer av flash-enheter
 • hur man köper skrivare
 • hur man byter till uttag inflytande på en gateway anteckningsbok