Dator > 3 typer av skrivare

 • 3 typer av skrivare


 • Välja rätt skrivaren till din dator kan vara förvirrande. Det finns så många olika typer av skrivare som ringas in dina alternativ och faktiskt plocka en kan vara en utmaning. Genom att granska hur de tre mest populära konsument skrivare gör sitt jobb och jämföra vad de gör bäst med vad du behöver kan du sålla ner på fältet tillräckligt för att fatta välgrundade beslut.

  Bläckstråleskrivare

  Den vanligaste typen av dator skrivare för konsumentmarknaden är bläckstråleskrivare. Några av de billigaste skrivarna finns i datorbutiker är bläckstråleskrivare, medan några av de bästa kvalitet jet färg bläck skrivare kan vara den dyraste, och det finns till synes oändliga varianter däremellan. En bläckstråleskrivare lägger en bild på ett papper genom besprutning små droppar av flytande bläck direkt på papperet. Bläcket brukar vara en vattenlösning blandning av vatten, glykol, och färgämne eller pigment, med billigare färgpulverbaserat bläck tenderar att blekna snabbare än de dyrare pigmentbaserat typer. Bläckpatroner kan tas bort och bytas ut vid behov, med vissa skrivare med bara en kassett för alla färger och andra som använder separata patroner för varje färg (vanligtvis cyan, magenta, gul och svart. ) Bläckstråleskrivare tenderar att vara den lugnaste av alla konsument skrivare, har en mycket snabb uppvärmningstid, är relativt billiga att använda, och kvaliteten på färgutskrifter gjorts med foto-specifika bläckstråleskrivare kan fenomenal. Måste dock bläckpatroner bytas ofta, och bläcket kan bli dyrt, plus vattenbaserat bläck gör utskrifter som är ovanligt känsliga för vattenskador. De flesta bläckstråleskrivare brukar ha en upplösning på 300 dpi.

  Laserskrivare

  En laserskrivare är en toner-baserad dator skrivare som använder en laserstråle för att producera en bild på en trumma, som sedan elektriskt lockar pulveriserad tonern på papperet för att bilda en bild. Laserskrivare tenderar att göra skarp svart-vita utskrifter väldigt snabbt och korrekt, speciellt texten. Laserskrivare använder en disponibel tonerkassett, ungefär som en kopieringsmaskin. Svart-vit laserskrivare använder ett tonerkassett, medan färg laserskrivare kan antingen använda en kassett till alla färger eller separata patroner för varje färg som kan bytas individuellt när behov uppstår. Upplösningen på laserskrivare kan vara mycket högre än för bläckstråleskrivare --- från 1200 DPI om konsumenternas modeller ända upp till 2400 dpi för professionella maskiner --- vilket gör mycket skarp och tydlig text och teckningar. Färgutskrifter av fotografier kan göras med färg bläckstråleskrivare, men kvaliteten av high-end bläckstråleskrivare tenderar att vara mycket jämnare och mer verklighetstrogna.

  Matrisskrivare

  En gammal trogen i sfären av personuppgifter datorer, matrisskrivare fortsätter att användas i hem och mindre företag på grund av sin robusta hållbarhet och låga kostnader för användning. Bilderna är appliceras på papper med ett skrivhuvud som träffar papper genom ett band inbäddade med bläck --- ungefär som en gammaldags skrivmaskin. Skrivhuvudet överföring en textrad eller en tunn skiva av en bild i taget, med hjälp av en matris med små prickar för att montera utskriften och den rör sig fram och åter över sidan samtidigt som främjar papperet lite i taget tills utskriften är komplett. Det papper som används i matrisskrivare tenderar att komma med löstagbara kanter som är perforerade med en rad små hål som används för att föra papperet när det skrivs ut. Även kvaliteten på utskriften levereras av matrisskrivare är inte lika högt som bläckstråle eller laser, många av de senaste matrisskrivare kommer med en nära Letter Quality funktion som övertryck ord tills de visas skarpa och rena. Dessa skrivare är bullriga, dock, och inte alls lika snabbt som andra skrivare.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man använder en bärbar dator att visa på en vägg

Relaterade artiklar


 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur man skapar en mac startdiskett
 • hur du ändrar skärmen på en bärbar dator
 • hur man byter en fläkt Presario bärbar dator
 • diy ic lödning
 • hur du flyttar favoriter fil från en extern hd till en dator
 • 3 typer av skrivare
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • hur man använder en dator i en varm miljö
 • dator ritning metoder