Dator > hur man köper bärbara datorer datorer.

 • hur man köper bärbara datorer datorer.


 • Det finns många alternativ att överväga när man köper en bärbar dator. Och ofta finns det för mycket förvirrande tekniskt språk. Här är vad du behöver veta i enkla, lätta att förstå, jargong gratis språk. Det kommer att hjälpa dig att välja den perfekta datorn för dina behov och budget
  1
  Vad behöver du för din bärbara dator till Do
  här är en viktig fråga. . ?. Många bärbara datorer datorer är konfigurerade för kundens specifika typer. Till exempel spelentusiaster behöver 3D-grafikkort och minst 512 dedikerat grafikminne. En dator som inrättats för gamers är dyrare och har funktioner som inte kommer att behövas för icke-spelande användare.
  A $ 200 netbook är idealisk för enkel ordbehandling, arbetar med kalkylblad och hantera e-post, men värdelös för spel.
  2.
  Multi-tasking.
  Multi-tasking betyder att flera program är öppna samtidigt. Så om du vill surfa på webben, läsa e-post och arbeta med ett dokument men att man uppdaterar data från ett kalkylblad måste du massor av Random Access Memory (RAM). Du bör få minst 2 GB RAM och helst 3GB för Windows Vista.
  3.
  Datorkraft.
  Om hastigheten är viktig för dig, du behöver investera i en bra Central Processing Unit (CPU eller processor). Detta är hjärnan hos en dator. Det är den del av en dator som kör program på skärmen uppgifter och behandlar uppgifter. Och för ren datorkraft det är den viktigaste delen av en dator. Dual-core processorer utför mycket snabbare än single-core processorer, speciellt när multi-tasking.
  4.
  spela spel.
  Computer spel kräver dedikerat grafikminne för att fungera korrekt. Så, se till att din bärbara dator har minne tillägnat grafik använda. För god kvalitet och prestanda, spelare behöver 3D-grafikkort och minst 512 MB dedikerat grafikminne.
  5.
  Screen storlek och kvalitet.
  Välja rätt skärmens storlek och upplösning är mycket viktigt för ögat komfort och bildupplevelse. En bra standard är en 16 tums skärm med 1920 x 1080 pixlar. Om att köpa en ultraportabel notebook göra stämma tangentbordet storleken inte är för liten för dig.
  6.
  Blank eller matt skärm?
  Blanka skärmar har en reflekterande yta som ger skarpare mer levande färger. Detta är en fördel för att titta på DVD eller titta på foton. Men de kan vara svåra att läsa och matt skärm kommer att minska reflexer.
  7.
  Minne.
  En hårddisk lagrar data du har på datorn. Det är dina datorer långtidsminnet. Högupplösta bilder, videofiler, kalkylblad och databaser behöver mycket minne. Om du behöver lagra dessa, bör du välja en hårddisk med minst 80 GB eller 120 GB eller 160 GB. Kontrollera hastigheten på hårddisken också. De flesta erbjuder 5400 RPM, men 7200 varv /min ger en bättre prestanda med dataintensiva uppgifter.
  8.
  Musik och kamera inställningar.
  Om du vill använda en trådlös mus, ansluta till din iPod eller hämta bilder från din digitalkamera behöver du en USB-port. Om du vill använda mer än en på samma gång du behöver fler portar. Titta i minst 2 USB-portar och 1 Firewire-anslutning.
  9.
  batterilivslängd.
  Batteriets livslängd varierar från 1,3 timmar till 12 timmar, så välj noga om du behöver arbeta utan en vanlig strömkälla. Överväga att få ett längre liv eller back-up batteri.
  10.
  Vikt.
  Om du är mobil och du måste ta din bärbara dator en hel del sedan kontrollera vikten. Det kan tyckas OK men kommer du fortfarande tycker det efter en lång dag? Kom ihåg att inkludera extramaterial som nätadaptern och eventuella extra batterier och kablar. De bidrar till den vikt.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man väljer offsite data backup-tjänster

Relaterade artiklar


 • hur man byter en inbyggd trådlös nätverksadapter
 • hur man dra nytta av en dual core processor
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • hur man får Windows 7 på min dator
 • hur man byter Compaq Presario LCD
 • typer av RAM-minne för en bärbar dator
 • Hur kontrollerar jag en CMOS för batteriladdning?
 • hur man byter en dator som är tidsgränsen går ut
 • hur man fixar blå skärm problem på en dator