Dator > vad är rätt sätt att ladda en ny laptop batteri?

 • vad är rätt sätt att ladda en ny laptop batteri?


 • När du får en ny bärbar dator eller ny laptop batteri, ordentlig laddning och urladdning, användning och lagring gör att du kan maximera batteriets livslängd och kapacitet. Innan du ens slår på din bärbara dator för första gången, är det viktigt att veta precis hur man tar betalt och ta hand om ditt batteri för att få ut så mycket det för så länge du kan

  Du behöver:.
  Flathead skruvmejsel.
  Phillips skruvmejsel.

  Charge Ansvarsfrihet

  Enligt CNET författare Asher Moses och Brian Nadel, det första du bör göra med din nya bärbara dator är "låt batteriet helt innan avloppet du laddar det. "Letting det batteriet completely avlopp genom att använda det without AC power, och sedan recharging det till 100 procent innan den används igen, hjälper to etablera minne i batteriet om hur mycket of en avgift kan hållas. Gör detta för åtminstone de första två gånger när du använder din bärbara dator på batteri, och upprepa så ofta du kan för att få ut det mesta av ditt batteri.

  Lagring

  Om du planerar att använda din bärbara dator som en stationär mesta, Rick Broida av "PC World" antyder du tar ut batteriet ur din bärbara dator och använda endast växelström. Bara sätta i batteriet och ladda det varje gång du planerar att flytta den bärbara datorn och använda den utan nätström, eftersom "om du lämnar din bärbara dator ansluten i 24 /7 . . . batteriet sällan (om någonsin) får en chans att ansvarsfrihet, [så] den förlorar sin förmåga att hålla en avgift. " Ladda batteriet innan du flyttar din bärbara dator, och ladda ur det helt före omladdningen igen, om du kan.

  Temperatur Klimat

  En av de främsta orsakerna till batteriet misslyckande är överhettning. "PC Magazines" Erik Rhey tyder på att du kan undvika överhettning genom att använda Värmeskydd och inte placera din bärbara dator på mjuka underlag som kuddar och filtar. Vissa batterier faktiskt är utformade för att känna av om de får för varmt och helt enkelt kommer inte att debitera om de är, så det är i ditt intresse att hålla batteriet svalna. Damm kommer in i datorn och täpper till kylfläkten kan också orsaka problem med överhettning, så försök att hålla området runt din bärbara dator ren. Naturligtvis lämnar din bärbara dator i bilen där det kan bli extremt varmt kan också orsaka problem, så undvik det också.

  Power Inställningar

  När du har fått kläm på laddar din batterier kan du besöka datorns Power Inställningar i Kontrollpanelen och dim datorns skärm, justera timeout-inställningar för din skärm för att stänga av och för din laptop att sova, och se om några avancerade inställningar kan ändras för att verkligen förlänga batteritiden så långt du kan.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:diy dator nätaggregat

Relaterade artiklar


 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • Hur konvertera en startbar CD till USB Flash
 • vad är en primär IDE-kanal
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • hur man extraherar en mac kontor lösenord
 • hur man hittar uppgifter som körs på en dator
 • dålig CMOS-batteriet symtom
 • hur man byter en inbyggd trådlös nätverksadapter
 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad
 • hur du formaterar en enhet till en dator