Dator > hur du tar bort en profil som lagras på en dator

 • hur du tar bort en profil som lagras på en dator


 • Om du delar datorn med andra kanske du har mer än en profil som lagras på datorn. Profiler är användarkonton som gör att varje enskild individ som använder maskinen för att inrätta sina egna inställningar och lagra filer privat på hårddisken. Om en av datoranvändare inte längre behöver tillgång till den, kan du eliminera deras användarprofil genom att använda operativsystemets inbyggda verktyg

  Användarkonton Feature


  1.
  Öppna "Start"-menyn på din dator och välj "Kontrollpanelen" från menyn. Kontrollpanelen öppnas.
  2.
  Klicka på "Användarkonton" eller "Användarkonton och Säkerhet för familjen" för att öppna Användarkonton funktioner. Välj "Lägg till eller ta bort användarkonton" eller "Lagrade användarnamn och lösenord" för att visa användarprofiler lagras på datorn.
  3.
  Klicka på den profil som du vill ta bort från systemet som skall vidtas för en lista med alternativ för den profilen. Välj "Ta bort" från tillgängliga åtgärder och ett meddelande kommer att dyka upp varning om att den inloggningsinformation kommer att raderas. Klicka på "OK" för att bekräfta. Profilen tas bort från datorn.

  Manuellt ta bort profil


  1.
  Logga in på datorn med användarnamn och lösenord för en användare som har fullständig system tillträde. Gå till "Start"-menyn och välj "Dator" eller "Den här datorn. " Klicka på "C"-enhet och öppna "Användare" mappen. Ta bort mappen för användarprofilen som du vill ta bort.
  2.
  Gå tillbaka till "Start"-menyn och välj "Kör". Skriv "regedit" i rutan Kör för att dra upp datorns register.
  3.
  Expandera "HKEY_LOCAL_MACHINE" mappen och välj sedan "Software"> "Microsoft" och "Windows ">" Aktuell version ">" profillistan. " Välj namnet på den användarprofil som du vill ta bort genom att klicka på den. Titta på "Profil Bild Path" anges med nyckeln. Detta visar var profilen ligger på hårddisken. Återgå till öppet Registereditorn och ta bort profilen namn från "Profil List"-mappen. När du tagit bort nyckeln, stäng registret.
  4.
  Öppna en textredigerare som Anteckningar, gå till "File" och välj "Öppna". Navigera till "Windows"-mappen på "C:" enheten. Dubbelklicka på "system. ini" för att öppna filen. Rulla ner dokumentet till "Lösenord Listor" och hitta namnet på den användarprofil som du vill ta bort. Skriv ner sökvägen till lösenordet för kontot, till exempel "C: /lösenord" och sedan ta bort den linjen av koden. Spara filen och stäng texteditorn.
  5.
  Gå till mappen som innehåller lösenordet filen och ta bort filen från mappen. Stäng Utforskaren-fönstret. Alla förekomster av användaren kommer nu att raderas.

  Tips och varningar


 • Om du bara har en användarprofil på datorn kan den inte tas bort.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Ta bort en klientdator

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bärbar dator med en SMART Board
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • hur du lägger filtren för dator fläktar
 • hur radera ditt digitala fotspår
 • företaget använder för startbara flash-enheter
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • hur man använder en usb att ladda en trådlös mus
 • hur man skapar en xp bootbar USB från iso
 • hur man installerar en CD-brännare