Dator > egenskaper hos moderna skrivare

 • egenskaper hos moderna skrivare


 • Modern dator skrivare har nya och äldre teknik egenskaper. Innan den personliga datorn boom av 1980-talet var de flesta alla tryckerier hanteras av tryckerier. Tryckeribranschen höll fast i mer än 500 år efter Gutenburg uppfann den rörliga typen tryckpressen i mitten av 1400-talet. Med spridningen av snabbare dator skrivare som tillverkar kvalitetsprodukter i små mängder till konsumenter om efterfrågan, mindre butiker inom tryckeribranschen har förlorat betydande mark.

  Anslutningar

  De flesta moderna skrivare använder FireWire-eller USB för att ansluta till datorer. Äldre skrivare används seriell kabel anslutningar, men de tillät inte den hastighet och bandbredd som datorprocessorer växte i hastighet och hårddiskar ökat i kapacitet. Medan USB är en standard för hem-PC användning, FireWire inte långt efter och gynnas av Mac-användare för sin överlägsna hastighet via USB.

  Kvalitet

  Skrivare kvalitet och hastighet har förbättrats kraftigt tillsammans med snabbare datorer, högre kvalitet digitala kameror, och konsumenternas efterfrågan. Flera skrivare på konsumentmarknaden använder sex bläckpatroner snarare än den typiska fyra, höja kvaliteten ytterligare.

  Produkter

  Skrivare kan skriva ut tjockare papper än äldre enheter, även drivs till stor del av hem digital fotografering. Vissa hem skrivarmodeller har nu möjlighet att skriva ut fotokvalitet på skrivbara CD och DVD, som erbjuder ett komplett multimedia tryckeri av foton, papper och skivor producerade höger på skrivbordet.

  Buffers

  Skriv buffertar används för att lagra utskriftsjobb i skrivaren och frigör datorn att fortsätta arbetet. Med snabbare datorer och större text filstorlekar såsom fotografier, modern dator skrivare har mycket större buffertar än sina föregångare.

  Minneskort

  Många nyare skrivarna har förmåga att direkt läsa och skriva ut från en eller flera typer av kompakta minnesenheter. Införande av ett USB-minne, Compact Flash-kort eller liknande anordning öppnar ett fönster på datorn, läser filerna, och inväntar kommandon användaren skrivaren.

  Bläcktyper

  Medan laserskrivare använda den traditionella metoden för plast harts toner att skriva ut, har bläckstråleskrivare bläck haft många förbättringar. Antingen dye-eller pigmentbaserat bläckstråle bläck har formulerats för att skriva ut och torka på glättat fotopapper, som inte fanns i tidigare dagar skrivbordsutskrift. Varje bläck har sitt särskilda attribut, men pigmentbaserat bläck: s vatten-beständighet är också dess mest användbara, och åtgärdar ett tidigare problem med äldre skrivare bläck.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur konvertera PS2 mus till usb

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en enhet i exFAT formatering i Windows 7
 • hur man gör en bootbar USB från en CD
 • namn på typer av slots på ett moderkort
 • vad är en primär IDE-kanal
 • den bästa multifunktions bläckstråleskrivare
 • hjälp med en gateway laptop
 • typer av dator papper
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • hur man ansluter en gammal IDE-disk till en nybyggd SATA-enhet