Dator > hur man använder en bärbar dator med en SMART Board

 • hur man använder en bärbar dator med en SMART Board


 • Företag och skolor använder SMART Board systemet för att förbättra utbildning och presentationer eftersom SMART Notebook-programmet fångar in och anteckningar från de specialiserade whiteboard. Varje SMART Board innehåller en inbyggd fack som innehåller elektroniska markörer och ett suddgummi som är synkroniserade med sensorer för att översätta rörelser som handskrift eller kommandon. Resenärer som litar på en bärbar dator bör ta några försiktighetsåtgärder för att säkerställa sin laptop är konfigurerad för den specifika SMART Board på platsen. Grundläggande inställning färdigheter ingår anslutning av digitala komponenter och kalibrering av SMART Board sensorer som stödjer en smidig övergång till presentation eller föreläsning.

  Du behöver:. .
  SMART Board installations CD (tillval)

  Konfigurera


  1
  Kontrollera att du har den senaste version av SMART Board installerat på den bärbara datorn.
  2.
  Anslut SMART Board kabeln till den bärbara datorns serieport och SMART Board digitala projektor-kabel till den externa skärmen porten på den bärbara datorn.

  3.
  Anslut SMART Board tangentbord kabeln till den externa tangentbord porten på den bärbara datorn.
  4.
  Slå på SMART Board och projektorn och slå sedan på den bärbara datorn.
  5.
  Sätt SMART Board installations-CD i enheten, om datorn föranleder en varning att ny hårdvara har hittats och behöver installeras. Följ instruktionerna för att installera eller uppdatera SMART Board drivrutiner från CD.
  6.
  Tryck och håll "Fn" och tryck sedan på skärmen att fungera för att skicka en video bild till projektorn, om datorn inte automatiskt ändra skärminställningar bygger på upptäckta hårdvara. Notera: Displayen funktionsknappen på de flesta Windows-datorer är på F5-tangenten. Dell-datorer använder på F8 och Mac-datorer använder antingen F1 eller F7.

  Anslutning


  1.
  Leta reda på SMART Board ikonen i aktivitetsfältet eller facket på skrivbordet. Klicka på ikonen och välj "Kontrollpanelen".
  2.
  Klicka på knappen "Anslut" i dialogrutan, tryck på "Identifiera SMART maskinvara"-knappen och tryck sedan på "OK "-knappen.
  3.
  Kontrollera att den röda lampan på SMART Board har bytt från rött till grönt.
  4.
  Klicka på SMART Styrelsen ikonen och välj "Orienten" (Windows) eller "Orient SMART Board" (Mac) för att synkronisera smarta verktyg och kalibrera skärmen.
  5.
  Följ anvisningarna på skärmen för att trycka på mitten av varje rött kors med antingen en SMART penna eller ditt finger. Tryck på "OK" knappen för att spara kalibreringsinställningarna.

  Använda Notebook


  1.
  Starta Notebook och välj "Öppna" under "File" i den övre menyraden.
  2.
  Välj önskad fil och klicka på knappen "Importera" för att skapa en skiktad, interaktiv fil som innehåller sidor.
  3.

  Klicka på "Spara"-knappen när konverteringen är klar.
  4.
  Använd SMART Board verktyg och kontrollpanelen för att komma åt alternativ såsom texten och ritverktyg. Tryck den vita linjen två gånger för att navigera genom Notebook-sidor.
  5.
  Aktivera tangentbordet på skärmen genom att trycka på "Keyboard" på SMART Board Pennfack eller via SMART Board Verktyg ikon (och välja "Tangentbord" för Windows eller "smart tangentbord" för Mac).
  6.
  Spara presentationen fil genom att välja "Spara" under "File" och välja om du ska bädda in anteckningar innan du klickar på knappen "Spara".


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:förteckning över laptop processorer

Relaterade artiklar


 • hur man berättar SCSI-kabeln
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • förklaring av en dator moderkort elanslutning
 • Hur konvertera PS2 mus till usb
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • kan ett xD-minneskort överföras till en annan?
 • FAQ på bärbara datorer
 • vad man gör om en bläckpatron inte skriver ut?
 • hur man byter en fläkt Presario bärbar dator
 • hur man skapar en bootbar USB-hd