Dator > hur man använder en Express Card

 • hur man använder en Express Card


 • Express-kort har ett brett utbud av datorer användningsområden. Även vanligen används som portabla lagringsenheter, ett antal Express-kort på marknaden som har inbyggd Wi-Fi-funktioner, grafikkort eller andra egenskaper. Express-kort finns i många bärbara datorer på grund av sin kompakta storlek och anpassningsförmåga. Express-kort gör det enkelt att lägga till minne eller funktionalitet till din dator utan att behöva öppna upp och mixtra med insidan. Om du följer de rätta stegen, kan du dra nytta av din nya Express Card och alla dess inbyggda funktioner.

  Du behöver:
  Express-kortplats
  . Driver disken (inte alltid behövs).


  1.
  Avgöra vilken typ av Express-kort du använder. Den Express-kortplats är standardiserad, och Express Card webbplats förklarar att 95% av bärbara datorer har en inbyggd kortplats. Men Express-kort i sig inte är standardiserade, det finns två olika typer av Express-kort som passar till en standard Express-kortplats. Om du använder en 54-mm Express-kort kommer en liten del av kortet sticker ut 22 mm längre än resten av kortet. I fråga om en 34-mm-kort är hela kortet en perfekt rektangel, utan oregelbundna utbuktningar.
  2.
  Slå på datorn, låt den helt och hållet starta upp och logga in som vanligt.
  3.
  Sätt i Express Card i din dator. Om du använder en 54-mm-kort, bör den utskjutande del vara på vänster sida när du sätter i kortet. Om den utskjutande delen på höger, då är du sätter i kortet upp och ner. På en 34-mm-kortet, är sidan med tillverkarens logotyp oftast toppen. För en 34-mm-kortet, skjut in kortet så långt till vänster som du kan när den Express-kortplats. Det kan verka som 34 mm kort är för litet för facket, men om du skjuter den till vänster, kommer det låses på plats och fungerar alldeles utmärkt. Kom ihåg att Express-kortplats för att vara tillräckligt stor för både 54-mm-modellen och de mindre 34-mm-modellen.
  4.
  Vänta ett ögonblick medan din dator identifierar de nya hårdvara.
  5.
  Följ anvisningarna på skärmen för att installera nödvändiga drivrutiner för Express Card. I de flesta fall kommer datorn automatiskt att hårdvaran och installera alla nödvändiga drivrutiner. I sällsynta fall kan du behöva sätta in en diskett med drivrutiner i datorns CD-ROM-enheten när du uppmanas av datorn. Om du inte fick en disk med drivrutiner när du köper din Express Card, då är ingen skiva behövs.
  6.
  Klicka på "Start"-menyn och välj "My Computer" en gång kortets drivrutiner är klar med installationen. Under "Enheter med flyttbara lagringsmedia" rubrik, bör du se en ikon märkt "Express-kort. "Dubbelklicka på den ikonen i syfte att komma åt dina Express Card för att spara och lagra filer. När det gäller video, Internet eller ljud Express-kort, dubbelklicka på ikonen kommer alternativt ta upp inställningarna för enheten. Konfigurera de så som du vill, eller helt enkelt klicka på "OK" för att behålla standardinställningarna. Apparaten är nu klar att använda.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du kan få laptop tillbaka nycklarna på HP

Relaterade artiklar


 • hur reparera en inspelningsbar & återskrivbar cd-enhet
 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • Felsökning en HP 6310 projektor
 • Hur konvertera USB till seriell kabel
 • hur man identifierar ett modem med mjukvara
 • hur man hittar rätt dator gäller för en dator att bygga
 • hur ta reda på vad moderkort jag har
 • hur man fyller 74 hk & 75 bläckpatroner
 • Hur ansluter jag bläckpatroner på en HP Deskjet?
 • hur du tar bort en Belkin Wireless G