Dator > hur man överklockar AMD 64 Athlon X2

 • hur man överklockar AMD 64 Athlon X2


 • Överklockning din AMD 64 Athlon X2 processor är en billig, om än måttligt farligt sätt att pressa extra prestanda ur din processor. Överklockning handlar om att öka spänningen och hastigheten hos de olika komponenterna i ditt system för att uppnå högre hastigheter och datorkraft. Överklockning är farliga, som att trycka valfri dator komponent efter dess tillverkarens rekommenderade specifikationerna kommer vanligtvis ogiltigförklara garantin och kan permanent skada eller förstöra datorns komponenter.

  Du behöver:
  BIOS Access
  . RealTemp.
  Prime95.

  Ställa in Överklocka


  1.
  Stäng av datorn. Koppla ur alla onödiga tillbehör, kvar finns bara tangentbord, mus och bildskärm.
  2.
  Ström på datorn och trycker på rätt tangent när du uppmanas att komma till BIOS. Oftast är det "Delete", men alternativ varierar från moderkort till moderkort. Rådgör med din bruksanvisning för detaljer.
  3.
  Leta upp "Avancerade moderkortet Inställningar", "överklockning" eller "Klockinställningar" sidan. Ordalydelsen kommer att skilja sig från moderkort till moderkort. Du kommer att leta efter inställningar som refererar till "Hyper-transport" och "Reference clock" hastigheter.
  4.
  Ändra korrekt inställning från "Automatiskt" till "Manual", om nödvändigt . Överklockning din CPU är en bedrägligt enkel process för att öka din "Referens klocka" hastighet. Stöta upp den i 5 till 10 MHz steg. Starta om datorn efter varje steg, se till att det kan starta upp ditt operativsystem stabilt. Fortsätt att öka din "Referens klocka" hastighet tills datorn inte längre kan starta stabilt i ditt OS. Starta om datorn och anpassa "hänvisning klockan" hastighet ner med 10 MHz.
  5.
  Starta om din dator till ditt operativsystem.

  Testa Överklocka


  1.
  Peka din webbläsare på Prime95 hämtningsplatsen (se avsnittet Resurser för länk). Hämta den körbara filen på en plats kan du enkelt hitta.
  2.
  Dubbelklicka på ikonen för att installera programmet och följ anvisningarna installation, se till att skapa en genväg på skrivbordet .
  3.
  Peka din webbläsare till RealTemp hämtningsplatsen (se avsnittet Resurser för länk). Hämta den körbara filen och dubbelklicka på den för att starta programmet. Övervaka din CPU temperatur medan stresstest för att se den håller sig inom säkra nivåer. Varje CPU har sin egen säker temperaturintervall och varje enskild processor kommer att utföra olika enligt stresstester. Se till att din CPU inte överstiger högsta tillåtna temperatur anges av AMD.
  4.
  Dubbelklicka på genvägen för att starta programmet. Välj "Just stresstester" och välj "Blend test. " Låt programmet köra i 12 timmar, checkar in på med jämna mellanrum.
  5.
  Om testet misslyckas på någon punkt du processorn kan behöva mer spänning. Starta om datorn och gå in i BIOS. Leta upp sidan med den nödvändiga "CPU-spänning" inställningar. Öka spänningen med minsta möjliga påslag (vanligtvis 0,1 V) och starta om datorn. Starta Prime95 och starta testet igen. Om testet inte köras felfritt, upprepa processen tills den gör

  tips och varningar


 • Tänk på följande faktorer i åtanke.
 • Överklockning din CPU kan förkorta livslängden och kanske skada eller förstöra den.
 • Överklockning din CPU kan orsaka slumpvis fryser och stress andra komponenter i ditt system, såsom RAM och nordbryggan. Du bör vara beredd att felsöka dessa komponenter bör du uppleva problem med din CPU överklockning.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du kör en dator via en tv

Relaterade artiklar


 • canon pg40 bläck Refill instruktioner
 • felsökning av en usb chef flash-enhet i Windows XP
 • hur man kan se om du köper en original HP bläckstråle skrivare patron
 • hur du köper rätt dator
 • RAM-minne definition
 • hur du ändrar toner på en HP LaserJet 3700 dtn
 • hur du ansluter dubbla bildskärmar
 • hur man installerar en intern blu-ray-enhet
 • hur man installerar en andra hårddisk på en dator
 • hur man köper en prisvärd bärbar dator