Dator > vad är meningen med inmatningsenheter?

 • vad är meningen med inmatningsenheter?


 • Inmatningsenheter kringutrustning som du kan bifoga till din dator som gör det möjligt att ta emot synpunkter från en användare. De flesta datorer levereras som standard med två universell ingång enheter: tangentbord och mus. Andra styrdon inkluderar spelkontroller, t. ex. styrspakar och kuddar spel, webbkameror och mikrofoner, skannrar och digitala kameror. Datorer förlita sig på uppgifter från inmatningsenheter, utan inmatningsenheter kan en dator inte får någon information från användaren och kan inte användas

  Keyboard

  Tangentbord är en av de två standard input enheter som påträffas anslutna till nästan alla datorer i världen. Tangentbordet ger dig en mängd bokstav och numrerade knapparna och gör att du kan förse datorn med textinmatning. De flesta tangentbord använda QWERTY layout, en design som används på skrivmaskiner innan datorerna blev populär. Andra planritningar finns och inkludera extra "snabbtangenter" som tillåter dig att öppna program eller utföra dator fungerar med en knapptryckning.

  Mouse

  Musen är en standard input enhet som hittades kopplad till nästan alla datorer i världen. Musen är en liten, avlång enhet som normalt har två till tre knappar som utför olika åtgärder när de klickas. Vissa möss även ett rullhjul, vilket gör att du kan bläddra genom virtuella dokumentsidor snabbt utan att behöva använda piltangenterna på tangentbordet. De flesta moderna möss använder en optisk laser för att översätta musrörelse att visas på skärmen markörrörelser.

  Webbkameror och mikrofoner

  webbkameror är digitalkameror som kan anslutas till en dator för att spela in video och möjliggöra videokonferenser förmåga. De flesta webbkameror kommer med en inbyggd mikrofon, men mikrofoner kan köpas separat. Med en webbkamera ansluten till datorn kan du fånga visuell ingång på din maskin, även om de flesta webbkameror används för videokonferenser och videochatt. Med en mikrofon ansluten till datorn kan du ge din dator med ljudingång och styra din dator genom att tala till den.

  Scanners

  Scanners input enheter som använder ljus och optiska sensorer för att digitalisera tryckt information. Att ha en scanner ansluten till din dator innebär att du kan skapa digitala bilder av utskrivna fotografier och dokument. Du kan använda en scanner i kombination med en skrivare att göra kopior av viktiga pappersdokument, eller så kan du skanna visuell information såsom fotografier i din dator för att skapa säkerhetskopior digitala kopior av bilderna.

  Spelkontroller

  Game controllers är specialiserade inmatningsenheter utformad för att användas när du spelar videospel. Spelkontroller har vanligen 10 till 15 knappar som utför olika kontextuella funktioner i tv-spel och ett analoga spaken som styr karaktär rörelse. Spelkontroller sällan används för att styra en dator utanför en video spel eftersom känsligheten i den analoga spaken gör precision svårt.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man använder en fax med magi jack

Relaterade artiklar


 • hur man använder en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga
 • hur du lägger till extra fläktar till datorn
 • felsökning av en HP Deskjet 3745
 • Felsökning ett ATI grafikkort
 • egenskaper random access memory
 • Hur konvertera musik till ringsignaler på en Mac
 • Felsökning min ethernet styrenhet fungerar inte
 • Hur ändrar jag uppdateringsfrekvensen på min samsung 710 monitorn?
 • hur man installerar en intern blu-ray-enhet
 • Skillnaden mellan sata 1 och sata 2 kablar