Dator > regler för utskrift av bilder på papper

 • regler för utskrift av bilder på papper


 • Utskrift av bilder kan vara frustrerande när det som ser bra ut på din dator inte kommer ut på det sätt du vill ha på papper. Du kan använda flera knep för att maximera kvaliteten, men den viktigaste faktorn är bildens upplösning. Om du försöker skriva ut en låg kvalitet bild, du kommer inte att få en särskilt bra utskrift oavsett vad du använder.

  Bildupplösning

  bilder på datorer är uppbyggda av små färgade prickar kallas pixlar. Ju fler pixlar per tum (PPI) din bild har, desto högre kvalitet. Om du tar bilder med en digitalkamera, se till att den är på högsta kvalitet inställning eller, i digital fotografering termer, den högsta upplösningen. Förfarandet varierar beroende på kamera, men normalt anges i bild eller Quality alternativ. Kameror beskriver ofta bildkvaliteten i "megapixel". Enligt Microsoft är 2 megapixel minimum för att skriva ut en plånboksstorlek foto och 3 megapixel är den lägsta för en full 8x10.
  Om du försöker skriva ut bilder att hämta från webben, kolla bildens dimensioner, vanligtvis visas längst upp i webbläsarens fönster som ([antal pixlar bred] x [antal pixlar hög]). En Googles bildsökning gör detta särskilt lätt, sätta dessa mått under varje bild den uppvisar. Eftersom du inte kan förbättra kvaliteten av en webb bild, leta efter bilder med högre listade dimensioner. Observera att en större filstorlek är inte en garanti för en bild av högre kvalitet, om de inte motsvaras ofta.

  Konfigurera inställningar

  Se till att skrivaren skriver ut med högsta kvalitet under "Skrivare och fax" i datorns kontrollpanel. Även utskrifter av hög kvalitet tar längre tid kommer resultaten ser bättre ut. På samma sätt som digital bildkvalitet är i enheter av pixlar per tum, är skrivaren bildkvalitet som anges i punkter per tum, eller dpi. Enligt Microsoft en skrivare som att skriva ut på 600 x 600 dpi ger de bästa bilderna.

  Papperskvalitet

  Den bara ser så bra som det papper de är tryckta på. Medan vanliga 8,5-av-11-tums skrivarpapper är bra för textdokument, det kommer inte att leda till fina bild utskrifter. Köp några tyngre materiel papper eller fotopapper från ditt lokala kontor leverans butik.

  Skrivare Underhåll

  När skrivaren används, kan bläckpatroner slip, bli ojusterat eller annars förlora precision. De flesta skrivare har funktioner för att justera bläckpatronerna och kalibrera färger. Även om du inte vill göra det för ofta eftersom det slösar bläck, rekommenderar Microsoft att använda dessa verktyg var 90 dagar för att säkerställa optimal kvalitet.

  Ink

  Skrivare är billiga av en anledning: bläcket är dyrt och du kommer att behöva köpa det igen och igen. På grund av detta är många konsumenter lockas att få billig bläck. Även om detta är en förståelig uppmana, är det faktum att bläcket från samma tillverkare som skrivaren har en tendens att fungera bäst.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Vad är funktionen av ett PC-kort?

Relaterade artiklar


 • Felsökning min laptop inte erkänna minne
 • Toshiba Satellite tangentbord avlägsnande
 • hur du hittar den bästa stationära datorn för dig
 • hur man använder en digital media kortläsare på en HP Pavilion
 • Hur hittar du skrivardrivrutiner på en dator?
 • Hur använder jag mitt sd-kort?
 • Hur kan du fax med en Dell a940 & dsl?
 • bläckstråle refill instruktioner
 • hur man gör en Microsoft arbetar mus för bärbara datorer
 • hur man installerar Creative WebCam Instant