Dator > förklaring av grafikkort

 • förklaring av grafikkort


 • Ett grafikkort-även kallat video card-gör precis vad namnet antyder: Det bearbetar informationen som genererar grafik på bildskärmen. Som sådan är den en integrerad del av en modern hemdator. Grafikkort har kommit längs vägen under åren, med innovation sporras av den obevekliga krav datorspel och andra program. Idag är de en av de mest sofistikerade-och ibland dyrare-enskilda hårdvarukomponenter inuti datorn

  Historia

  I äldre tider var grafik som genereras i marker på moderkortet själv, och denna installation kallades en "grafikkort" snarare än en "grafikkort. " Men som tiden gick blev programvara programmerare mer ambitiösa om vad de ville ha sin grafik att göra, och 1995 företag började tillverka mer kraftfulla add-on-kort som erbjuds utökad grafik förmågor. Numera är det få moderkort har några interna grafiken, man måste köpa ett grafikkort.

  Arkitektur

  Ett grafikkort är inte olikt en moderkortet. Den innehåller ett centralt processor, ett kylsystem, och Random Access Memory (RAM). Den har sin egen makt Hookups. Det har kontakter för olika video-komponenter, potentiellt allt från old-school s-video till newfangled HDMI. Skillnaden är naturligtvis att moderkortet är hjärnan i driften av hela datorn, medan grafikkortet är hjärnan i driften av endast den grafiska systemen, och den ansluts till och beror på moderkortet.

  mått på funktion

  Grafikkort bedöms av några viktiga hårdvara värden. Den centrala processorn, som kallas grafik (GPU), bedöms av dess klockfrekvens (upp till 4 GHz och med 2010), och av antalet "pipelines" den har. Rörledningar är ansvariga för att översätta 3D-bilder på din skärm 2D. Grafikkort är också bedömas utifrån sina RAM, ju mer desto bättre. Utöver dessa grundläggande värderingar, det finns många andra faktorer som vissa tycker betydande, från märkestrogna, strömförbrukning och värmeutveckling, till olika mycket tekniska detaljer alltför svårbegriplig att nämna.

  utgångar

  Ett grafikkort kan innehålla valfritt antal utgångar. Det kan finnas en VGA-grafik utgång för anslutning till datorer skärmar på en analog basis. De flesta datorer och bildskärmar har fortfarande en VGA-kontakt. Det kan finnas --- och alltmer kommer att --- en DVI-eller HDMI-utgång, för anslutning till en datorskärm digitalt. Det kan finnas en utgång för sammansatt video, som använder en enda gul RCA-kontakt, och är användbart för att ansluta till gamla tv-apparater och även till annan hårdvara, såsom videokameror och Nintendo Wii. Det kan finnas en videoutgång för komponenter, som använder tre RCA-kontakter --- rött, grönt och blått --- för anslutning till många dvd-spelare och tv. Och det kan vara en S-videoutgång, användbar för flera typer av video elektronik.

  The Future

  Video spelgrafik fortsätta att bli mer sofistikerad, och även utan att tryck, det finns ett stort utrymme kvar för grafikkort att förbättra det befintliga tv-spel genom att göra dem mer troget, snabbare och smartare. Grafikkort kommer att fortsätta att bli betydligt mer kraftfulla för åtminstone de närmaste åren. Så småningom kan utvecklingsnivå reda på om TV-spelet industrin inte längre kan ekonomiskt öka den grafiska komplexiteten i morgondagens spel.


Previous:nothing Next:om renoverade Apple Computer

Relaterade artiklar


 • felsökning av en dell 720 skrivare
 • hur man installerar en Express Card
 • hur man förbeställa en Apple IPAD tablett dator
 • hur man riva en Medion bärbar dator
 • hur man installerar en USB 2.0-diskettenhet
 • instruktioner att fylla hk 74 bläck
 • hur du väljer rätt PCI Express-kort
 • hur du lägger till minne i en Dell D620 laptop
 • Lägga till en hårddisk till min HP Vectra vl420
 • hur du tar bort minne i en Dell M65