Dator > trådlöst internet kortinformation

 • trådlöst internet kortinformation


 • Trådlöst internet kort kan datorer tillgång till trådlösa routrar på olika kanaler med olika hastigheter beroende på vilken typ av kort. De flesta bärbara datorer levereras med ett trådlöst kort inbyggt, men vissa av dessa kort inte har den räckvidd till mer avlägsna trådlösa anslutningar. Det finns flera typer av trådlösa kort tillgängliga som kommer att förlänga en dator sortiment, eller bara helt enkelt ge den en trådlös anslutning i första hand

  Funktion

  Trådlösa routrar eller åtkomstpunkter, få anslutningen till Internet via ledningar och sedan översätta data i binär form till radiovågor. Dessa radiovågor sänds in i området där ett trådlöst kort plockar upp dem, översätter dem till datorn och skickar datorns data tillbaka. I ett öppet område, kan signalerna resa upp till 1. 000 meter. I en normal miljö kan en stark trådlös router projektet en signal från 75 till 150 meter, förutsatt att den trådlösa signalen inte försämras genom fysiska föremål i vägen.

  Wireless Anywhere

  Vissa företag, såsom T -Mobile, Verizon och AT T, ge förbetalda trådlösa internet kort som ger dig tillgång till företagets nätverk av trådlösa mobila inneställen. Dessa hot spots är vad telefonen företag använder för att ge sina konsumenter med tillgång till trådlöst Internet på telefoner.

  Ett annat alternativ dessa företag erbjuder är deras Wireless Wide Area Network. Genom att köpa en månatlig plan, undertecknar ett kontrakt och köpa företagets trådlösa kortet Internet luft, ger företaget dig möjlighet att få tillgång till Internet var du kan få telefon.

  Du kan ansluta vissa mobiltelefoner med tillgång till trådlöst Internet till en bärbar dator via en USB-kabel, vilket ger den bärbara datorn en Internet-anslutning.

  extern trådlös kort

  bärbara datorer levereras med trådlösa kort inbyggd, men världen är alltid producerar bättre och bättre produkter. Istället för slet ut det gamla kortet och installera en ny, kan du köpa en extern kort använda det för att förlänga den bärbara enhetens trådlösa täckning. Detta inkluderar PCI-kort, USB-kort, pc-kort eller Express.

  Ett PCI-kort är ett Peripheral Component Interconnect kort, som kopplas till datorn på datorns buss. Ett PC-kort är en typ av trådlösa kort som passar i ett fack på sidan av datorn, och används i allmänhet endast på bärbara datorer som har en befintlig plats för den typen av kort. En Express Card är en nyare version av PC-kortet, och båda utsetts av Personal Computer Memory Card International Association, vilket innebär att ibland båda typerna av kort kallas PCMCIA-kort. Trådlös USB-kort pop rakt in i en ledig USB-kortplats och ofta kan misstas för flashdiskar.

  Överväganden

  Olika kort har olika hastigheter och överföringshastighet. När du köper en trådlös Internet-kort, ägna stor uppmärksamhet åt den standard som kortet använder. Ett kort som fungerar på 802. 11b standard arbetar med en 2. 4GHz sortiment och kan hantera överföring av upp till 11 megabits data per sekund. Den "data per sekund" överföringshastighet kallas kortets "bandbredd", så om ett kort hävdar en hög bandbredd, betyder det att det har en snabbare överföringshastighet. Detta betyder att 802. 11g och 802. 11n standarder, som har en högre bandbredd än 802. 11b-standarden, kommer att vara ett bättre val när vi letar efter en snabbare anslutning.

  Det är också viktigt att kontrollera det frekvensområde att kortet verkar i. Ett kort som fungerar på ett 5GHz rad kommer inte att fungera korrekt när jag försöker ansluta ett hemnätverk som fungerar i 2,4 GHz-området. Ett kort som fungerar på flera frekvenser kallas "dual-band"-kortet.

  Varning

  Komma åt oskyddade trådlösa nätverk är ett bra sätt att få lösenord och personlig information stulen. Varje offentlig trådlösa nätverk kan vara en fara, men en oskyddad man är en som borde orsaka mest oro eftersom alla kan få på den och vem som helst kan skanna data går till och från den trådlösa åtkomstpunkten.


Previous:nothing Next:hur man uppgradera min dell laptop processor

Relaterade artiklar


 • Lägga till en hårddisk till min HP Vectra vl420
 • hur du uppgraderar datorns hårddisk
 • hur man installerar ett trådlöst nätverkskort på en gateway laptop
 • hur du uppgraderar den interna trådlösa kortet i en Toshiba Satellite A105
 • hur man använder en flash-enhet som primär enhet
 • hur man konfigurerar en port anteckningsbok att använda två externa bildskärmar från dockningsstationen
 • Hur ändrar jag min repa köra?
 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
 • hur man testar och upptäcka dålig sektor på USB-minne eller penna driva
 • hur man bygger en dator med Phenom