Dator > Vad är en USB bärbar hårddisk?

 • Vad är en USB bärbar hårddisk?


 • En USB bärbar hårddisk är något relativt litet lagringsmedium som kan anslutas till en dator med en Universal Serial Bus kontakt. Några sådana enheter lagra data med hjälp av traditionella magnetskivor, medan andra använder flashminne. Vissa kräver externa nätaggregat, medan andra drar ström från en USB-anslutning själv

  USB

  Universal Serial Bus är ett samband som utvecklats av Intel för att tillverkarna lätt kan designa kringutrustning-skivenheter, mediespelare, mobiltelefoner, kameror etc. - För flera operativsystem och typer hårdvara, och att minimera mängden av konfiguration och mixtrande krävs av användarna. USB-anslutningar möjliggör kringutrustning som ska konfigureras automatiskt och omedelbart efter anslutning. De tidigaste USB-teknik, som infördes 1995, sprang i en hastighet av 12 Mbps. År 2010 var USB verksamma på 480 Mbps, och det dominerade konsumentmarknaden efter liknande samband standarder som FireWire hade fallit i glömska.

  Portabla hårddiskar

  Alla hårddiskar tekniskt är bärbara. De kan tas bort från datorn som är värd dem och ansluten till en annan dator. Men att flytta standard-enheter kan vara en svår process, medan konsumenten portabla hårddiskar är utformade för enkel anslutning och motstånd mot de faror som konsekvent rörelse.

  Magnetic externa enheter

  Tidig externa hårddiskar, med samma magnetiska-disk teknik som används i vanliga hårddiskar, var ofta större än sina interna motsvarigheter, och inte bärbar i skjortfickan mening. Mediespelare i början av 2000-talet, som standard linje iPods, innehöll små magnetiska-disk hårddiskar, och sådana formgivningar fortfarande används idag. Men Diskettstationer teknik, gör med sin fysiskt rörliga delar, inte svarar bra på chock och rörelse, vilket gör dem opålitliga och benägna att skada.

  Flash Drives

  Flash-minne är transistor-baserad, solid-state minne kräver inte en strömkälla att behålla information. Priset och fysiska storleken på flash-minne har minskat snabbt som sin lagringskapacitet ökat. Eftersom flashminnet är solid state, är det inte sårbar för störningar som kan skada eller förstöra magnetisk disk lagringsmedia. Mediespelare som iPod Nano tog snabbt nytta av detta, och snart portabla hårddiskar, med kapacitet att konkurrera med de av de äldre magnetiska externa, skulle kunna utföras i skjortfickan. Använda Intels USB-teknik kan sådana enheter också drivas utan att det behövs en extra nätadaptern och snabbt ansluta till någon dator.

  Tillverkare

  Tillverkare av flash-baserade USB-enheter inkluderar Seagate, Western Digital, Samsung, Toshiba, Iomega, och många fler.


Previous:nothing Next:hur ändrar bläck i en HP 1040 fax

Relaterade artiklar


 • cloud computing kontra flashminne
 • hur man fylla på bläck i en HP svart patron 27
 • hur man kan kontrollera buss mot RAM
 • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck
 • hur man rengör LCD laptop skärmar
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur man skriver ut på plastkort
 • hur man fyller en HP 92 bläckpatron
 • hur man öppnar en styrkula
 • hur du ansluter två bildskärmar till en Power Mac G4