Dator > hur man installerar en intern blu-ray-enhet

 • hur man installerar en intern blu-ray-enhet


 • En blu-ray gör ett bra komplement till en multi-media PC setup, speciellt om det är en HTPC. Blu-ray-enhet gör att datorn kan spela upp Blu-ray-skivor som har den högsta tillgängliga bildkvalitet samt läsa data som lagras på Blu-ray data skivor. En intern Blu-ray-enhet är överlägsen en fristående blu-ray-spelare som det gör datorn en enda multi-media lösning. Liksom alla datateknik, har priserna sjunkit på en Blu-ray-enhet och de kan vara inköp relativt billigt. Om du har installerat en Blu-ray-enheten i en HTPC eller en fristående skrivbord, är den bästa lösningen en intern enhet vilket innebär mindre energiförbrukning, buller och skräp. Du bör också överväga att få en Blu-ray-drivrutin som också brännaren, eftersom prisskillnaden mellan de två typerna är att inte signifikant. Installation av blu-ray-enhet är densamma oavsett om det är en brännare eller inte. Huvuddelen av arbetet med att installera en ny blu-ray-enhet är att se till att det är förenligt med gällande datorutrustning

  Du behöver:. .
  Blu-ray-enhet
  Dator.


  1.
  Kontrollera att datorn är HDCP. HDCP är en specifikation som förhindrar piratkopiering av kommersiella blu-ray-skivor. Tyvärr kommer kommersiella blu-ray-skivor spelas inte om utrustningen inte uppfyller kraven. HDCP kräver att grafikkortet och skärmen vara HDCP. Dessa enheter har en HDCP-certifiering och har DVI eller HDMI-anslutningar. Vid denna punkt, kommer du också att se till att du har ett grafikkort som kan spela på HD på 1080p upplösning. Om du inte, det är värt mödan att få ett nytt grafikkort som stödjer dina behov.
  2.
  Kontrollera att det finns en ledig 5,25 tum eller laptop vik finns på dator. Enhetsfacket måste öppna för för enkel inmatning av skivor. En 5,25-tums enhetsfack är att föredra eftersom en 5,25 tums blu-ray-enhet är oftast billigare än en laptop formfaktor. Men vissa HTPC fall tillåter endast för laptop formfaktor.
  3.
  Öppna upp datorn och avgöra om den har ett öppet SATA-anslutningar. IDE blu-ray-enheter finns, men det finns bara ett fåtal modeller och de tenderar att vara dyrare. Om datorn inte har någon SATA-anslutningar, måste du köpa ett PCI SATA controller. Till skillnad från IDE, kan varje SATA-anslutning bara stödja en enhet. Om det inte finns SATA-portar gratis på datorn, kan du lägga till en SATA-multiplikator som gör att du kan lägga till flera enheter till en SATA-port. Slutligen, se till att du har en SATA-kabel som kommer att nå form moderkortet till blu-ray-enhet. Inte alla enheter kommer med sin egen SATA-kabel.
  4.
  Kontrollera att ha en extra strömanslutningen på datorns nätaggregat. Det finns två typer av SATA elanslutningar, en slimmad anslutning och en mikro anslutning. Slimline anslutningen är den typ som finns i de flesta stationära datorer medan mikro-anslutningen är avsedd för den bärbara datorn enheter. Om du inte har rätt koppling, skulle du behöva köpa en MOLEX (traditionell) till SATA-strömadapter.
  5.
  När säker på att du har rätt delar, som förbinder Blu-ray är lätt. Stäng av datorn och montera kör längs enheten parentes. Anslut SATA-anslutning och strömanslutningen. Anslutningarna är utformade för att endast ansluta på ett sätt. Prova drift av datorn tillbaka upp för att säkerställa att blu-ray-enhet är ansluten. Oroa dig inte om systemets BIOS rapporterar att enheten är en DVD-enhet, som är typisk med äldre BIOS. Om blu-ray-enhet fungerar, bör du också bör kontrollera att kontrollera att enheten dörren öppnas och stängs korrekt. När du har fastställt att enheten är korrekt installerad, stänga av datorn och stäng den igen.
  6.
  Slutligen installera den nödvändiga blu-ray-spelare och se till att din video Kortet är aktuell. Nu luta dig tillbaka, slappna av och titta på dina Blu-ray filmer.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar datorns hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man startar från ett icke-startbart usb
 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro
 • hur man byter en CMOS backup-batteri i ett libretto 50ct
 • hur ändra skärmstorlek på en acer dator
 • ominstallation av drivrutiner för min unimodem halv duplex ljudenhet
 • hur man lösenordsskydda ett minne
 • Hur uppgraderar man en hårddisk & hålla data från den gamla?
 • hur kopiera till en Maxtor extern hårddisk när det är plötsligt väldigt långsam