Dator > typer av dockningsstationer

 • typer av dockningsstationer


 • En dockningsstation är en dator eller mobil enhet tillbehör som gör att enheten kan snabbt ansluta till ett system med kringutrustning, t. ex. en bildskärm, högtalare eller tangentbordet. Större elektronik tillverkare erbjuder dockningsstationer för en mängd enheter med många olika funktioner, som alla är utformade för en viss typ av användning. Är

  dockningsstationer för bärbara datorer

  Några av de vanligaste dockningsstationer som för laptop datorer. Dessa bryggor tillåter användaren att snabbt och enkelt ansluta en bärbar dator till enheter som ett externt tangentbord, mus, bildskärm, högtalare, skrivare och hårddisk. Konsumentinriktade dockningsstationer brukar i form av en kontakt med flera stift att infoga i den bärbara datorn befintliga hamnar. Pluggen är ansluten till alla telefoner, så den bärbara datorn att fungera som en stationär dator när den är dockad.

  Andra laptop bryggor funktionen säkra låsanordningar för att hålla datorn säker i en militär eller företag miljö. Dessutom kan industri dockningsstationer lägga till externa tillbehör som en kassalåda, streckkodsläsare eller GPS transceiver, vrida den bärbara datorn till den centrala komponenten i en arbetsstation.

  Hårddisk Docks

  En annan typ av dockningsstationen är utformad för att rymma en hårddisk. Dessa dockor acceptera vanliga hårddiskar som har utformats för att köras inuti en stationär dator, effektivt omvandla dem till bärbara externa hårddiskar.

  Hårddisk bryggor brukar ansluta till en dator med en höghastighets-USB eller Firewire-kabel . De kan funktionen skydd i form av lösenord tillgång, eller en fysisk lås som förhindrar att enheten kan tas bort från kajen.

  Mobile Device Docks

  En annan kategori av dockningsstationer är de för användning med mobila apparater, som mobiltelefoner, mp3-spelare och handdatorer. Vissa mobila bryggor ansluta till en dator via USB-kabel och tillåter användare att ladda sin enhet samtidigt medan överföring av data till och från datorn.

  Speaker dockorna är också mycket vanligt. MP3-musikspelare som iPod kan ansluta till enheter som sträcker sig från små bord högtalare till stora, premium-kvalitet ljudsystem med fjärrkontroller och andra avancerade funktioner.

  Slutligen finns det flera typer av mobil enhet dockor för bilar. Mobiltelefon bryggor tillåter användare att ringa handsfree samtal via ett Bluetooth-headset, medan andra bil dockor gör det möjligt att använda en mobiltelefon som en GPS-enhet eller bärbar musikspelare. I vissa nyare bilar, är dockor för gemensamma enheter inbyggda, medan andra kan läggas genom att installera en adapter.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du lägger till RAM-minne till en Dell Inspiron laptop

Relaterade artiklar


 • vad är meningen med inmatningsenheter?
 • Inaktivera skrivskyddet på en flash-enhet
 • problem med toshiba satellite A105
 • hur du vill visa innehållet i en utökad enhet
 • vad är en signal diod?
 • hur du tar bort skrivskyddet på mitt microSD-kort
 • Hur man väljer ett bra grafikkort
 • hur man spåra en förlorad bärbar dator
 • Hur ändrar jag RAM-minnet i en Dell Inspiron 1521 laptop?
 • kan du öka ditt grafikkort i en bärbar dator?