Dator > hur man spåra en förlorad bärbar dator

 • hur man spåra en förlorad bärbar dator


 • Hundratusentals bärbara datorer är förlorade eller stulna varje år. Enligt FBI statistiken är 97 procent av stulna bärbara datorer aldrig återhämtat sig. Även om du är vaksam på din egen laptop, det tar bara ett ögonblick av försutten uppmärksamhet att gå med i statistiken. För att öka dina odds för att spåra en förlorad bärbar dator, bör du förbereda för att spåra det innan det försvinner. Märk maskinen både öppet och i hemlighet, installera mjukvara, och spela in identifierande information

  Du behöver:
  Etiketter
  . Laptop serienummer.
  Spårningsprogram.


  1.
  Label din bärbara dator med ditt namn, telefonnummer och e-postadress, och texten "mot belöning. " För att skydda dig vid den bärbara datorn faller i kriminella händer, inkluderar inte din adress. Sätt in samma information i den bärbara datorns skärmsläckare. I bästa fall kommer en barmhärtige samariten som kommer över din bärbara dator tillbaka den.
  2.
  Håll reda på din bärbara dator serienummer, märke, modell och alla unika funktioner som kommer att bekräfta din äganderätt. Du kan även registrera innehållet i filer som du har skapat som inte snabbt kan hittas och raderas av en tjuv som försöker radera alla spår av tidigare ägare. Du hittar serienumret på en etikett på undersidan av din bärbara dator eller under batteri för bärbar dator. Det ingår också i garantin pappersarbete för din laptop.
  3.
  Installera mjukvara som som gör att du hitta din försvunna laptop så snart den ansluts till Internet. Session information och andra uppgifter som lämnats av programvara hjälper dig och polismyndigheter återfå din laptop. Vissa spårningsprogram kommer även skicka ögonblicksbilder av den bärbara datorn placering och /eller den person som för närvarande använder den.
  4.
  Tipsa polisen om den försvunna och möjligen stulen laptop, och ge dem den seriella nummer och annan identifierande information. Detta gör det möjligt för dem att meddela dig om de driva din bärbara dator. Naturligtvis också berätta för polisen om du har möjlighet att skaffa information från spårningsprogram inbäddade i förlorade laptop.
  5.
  Anmäla förlusten till den bärbara datorn tillverkare, och ge dem din bärbara serienummer. Frågar hur situationen kommer att hanteras om någon begär teknisk support och leveranser serienumret på din bärbara dator saknas. Stödet begäran bör ta upp en röd flagga, och teknisk support bör notera telefonnumret och all annan information som kan hjälpa till att spåra den bärbara datorn.
  6.
  Om din förlorade bärbara dator är inte utrustad med programvara för spårning, kolla eBay, Craigslist, och lokala butiker bonde och används återförsäljare datorn för någon bärbar dator vars beskrivning matcher din. Stulna bärbara datorer är ibland snabbt säljs.


Previous:nothing Next:hur man installerar en HP Deskjet 5550 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en HP 4300 till en ny laptop med vista
 • hur du anger bios på en Dell laptop
 • hur man använder den bärbara datorn upphittaren
 • hur ändrar hårddisk i en Dell Inspiron 9400
 • hur man vet vilken typ av Ethernet-kabel krävs
 • hur du ansluter två bildskärmar till en Power Mac G4
 • vad är syftet med ett mikrochip?
 • hur du lägger till RAM eller minne
 • hur man ansluter en extern bildskärm till en iMac G4
 • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara