Dator > vad är en signal diod?

 • vad är en signal diod?


 • En signal diod är en av många typer av dioder, som är små komponenter i elektriska kretsar, tillverkade av halvledare, som tvingar el endast kan flöda i en riktning. Signal dioder är utformade för att klara mycket små strömmar, och har flera tillämpningar inom signalbehandling

  Semiconductors

  "Semiconductor" är namnet på den klass av material --- inklusive kisel och germanium --- att varken gör el till flöda lika fritt som ledare som silver eller guld, inte heller emot det lika starkt som isolatorer som glas eller kvarts. Den atomära strukturen hos halvledare innehåller varken övervikt av flytande "fria elektroner" som finns i ledare eller den nästan totala avsaknaden av sådana elektroner som finns i isolatorer, men är arrangerade i ett mönster som kallas "kristallgitter" som kan modifierats på konstgjord väg (genom införandet av olika typer av atomer från andra material, som kallas "orenheter") för att styra gitter s ledningsförmåga.

  Silicon

  De flesta halvledare tillverkas av kisel. Singel atomer av material såsom arsenik, aluminium, fosfor eller bor införs i kisel är kristallgitter att ändra dess konduktivitet. Det enklaste och vanligaste användningen av sådana ändrade halvledare är som dioder, för att kontrollera flödet av el i kretsen.

  Dioder

  Dioder kan bäst ses som elektriska ventiler. (I själva verket under de första dagar-kretsar tillverkning, kallades de faktiskt ventiler. ) Handlar det om halvledare som gör el till flödet i en riktning men inte det andra. Passerar genom en diod kräver en liten utgifter av energi, och resulterar i ett framspänningsfall på ca 0,7 volt för den aktuella korsningen dioden. Dioder har flera användningsområden --- en mycket vanligaste sorten, LED, sänder ut ljus när strömmen flyter genom den, och är betydligt billigare, mindre makthungriga och mindre ömtåliga än en standardglödlampa-baserad glödlampa.

  Signal Dioder

  Signal dioder är så kallade eftersom de är vanligt förekommande i kretsar som de i radio eller tv, klara mycket låg effekt men högfrekvent ström. De passerar strömmar på upp till 100 milliampere, och används ofta för att bearbeta information som finns i elektriska signaler. Germanium dioder, till exempel, vilka har en lägre än genomsnittet släppa fram spänning (ca 0,2 volt), används som detektorer i radio kretsar. Genom att låta den nuvarande flöda bara i en riktning, blockera de halva svängningar av radiovågor, konvertera växelström vinka till likström och låta dess varierande styrka skall läsas som en ljudsignal och omvandlas till ljud. I kretsar som inte kräver noggrannhet i germanium diod, är kisel signal dioder normalt används för deras lägre motstånd och utsatthet för värme.

  Historia

  Tidig radioapparater inte använda Crystal dioder för att upptäcka signaler utan snarare mycket större vakuumrör. År 1906 mineralet blyglans visade sig fungera som en halvledare, och den första "kristallmottagare" radioapparater utvecklades. Den grundläggande kristallmottagare slutligen ersättas med transistorradio på 1950-talet.


Previous:hur man förutsäga inverter fel Next:hur man ansluter en bärbar dator till en tv & stereo

Relaterade artiklar


 • felsökning av en hemmabyggd dator
 • hur du utför en bläck utrensning på en Epson 7600
 • hur man använder webbkameran på en acer aspire 5335
 • Hur hittar du skrivardrivrutiner på en dator?
 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro
 • Definitionen av en flyttbar enhet
 • Lenovo T60p laptop dockning förfaranden
 • hur man kopplar in min satellit kabel i min TV-kort
 • hur man installerar RAM i en bärbar dator Acer
 • diy datorelektronik länkar