Dator > nackdelarna med en pekplatta

 • nackdelarna med en pekplatta


 • Du behöver:
  skrivare
  . Dator.

  En pekplatta är slags pekar teknik som används i bärbara datorer och andra mobila enheter där användaren styr pekaren med att sätta fingret på en sensor pad. Pekplattor är ett sätt att ge användare kontroll över en pekare utan att behöva använda en mus eller styrkula, vilket kan vara en viktig fördel för små enheter. Pekplattor har dock flera nackdelar i förhållande till andra pekare teknik.

  Noggrannhet

  En de största nackdelarna med pekplattor är korrekta pekar kanske inte lika bra som det skulle vara med en mus eller styrkula. Pekplattor är vanligtvis små så att de får plats på kroppen av en bärbar dator eller mobil enhet, vilket innebär en liten rörelse med fingret kan resultera i stora rörligheten för pekaren på skärmen. Justera känsligheten för pekplattan (rullningsfunktionen hastighet pekaren) kan lindra problem med rullning för mycket eller för lite. Om dina utför uppgifter som kräver mycket exakt kontroll eller att göra snabba och korrekta rörelser, som att spela dataspel eller gör grafiska redigerar eller ritar på en PC, kan det vara mycket lättare att använda en annan pekar teknik.

  Knapplacering

  Knapparna på pekplattor ofta liknar knapparna på en vanlig mus: Det finns vanligtvis en eller två knappar nedanför pad att agera som musknappar. Placeringen av knapparna under touchpaden kan vara krångligt för vissa användare till exempel om pekfingret är din mest fingerfärdig finger, kommer du antagligen att använda den för att styra pekaren genom att placera den på pekplattan, men om du vill Klicka på knapparna kommer ingen av dina andra fingrar i en idealisk position utan att ta bort fingret från plattan. När du måste ta bort fingret från plattan, tar det längre tid att göra enkla uppgifter som innebär en hel del att klicka på med båda musknappar.

  Oavsiktlig Operations

  De begränsningar av pekplattor har gett upphov till nya pekplattan teknik . Vissa pekplattor tillåta användare att klicka helt enkelt genom att trycka fingret på plattan själv snarare än att trycka en av knapparna. Andra kan medge snabb rullning eller andra specialiserade verksamheter genom att vidröra vissa delar av pekplattan. Medan dessa snabba genvägar kan vara användbara när de används egendom, kan de resultera i oavsiktlig klicka och rulla. Det är också möjligt att råkar styrplattan med armen eller fingrarna när du använder tangentbordet.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man demonterar en Compaq armada 4131t

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar wifi-kort på en dv5
 • Hur kan jag ansluta min dator & iPod till en uppsättning högtalare?
 • hur du tar bort en Belkin Wireless G
 • hur man återställer Epson bläckstråleskrivare
 • Hur du ser på filmer på en dator genom att köra en kabel från datorn till TV
 • hur man ändrar hastigheten processorfläkten
 • hur man läser ett SD HC kort
 • kan du öka ditt grafikkort i en bärbar dator?
 • hur man laddar en patron bläck
 • hur du kan få en gammal dator till god användning