Dator > hur man handskas med LCD-skärm felaktiga pixlar

 • hur man handskas med LCD-skärm felaktiga pixlar


 • Det finns tre huvudsakliga typer av felaktiga pixlar: heta pixlar (alltid på, vit), döda pixlar (alltid av, svart), och stack eller delvis lyhörda pixlar (en eller flera sub-pixlar, dvs, röd, blå eller grön är alltid på eller av)-till exempel grönt och blått arbete, men rött är fast antingen på eller av, därför visas den pixel fel färg. I en död pixel, alla tre sub-pixlar är permanent avstängd fram en permanent svart pixel. Hur felaktiga pixlarna? För det första kan även en ny bärbar dator med en ny LCD-skärm säljas med felaktiga pixlar (fabrikationsfel). För det andra kan de uppträda senare på grund av en dålig teknik, till exempel, kan TFT (Thin Film Transistor som är kopplad till pixel) förnedra och så småningom bli blåst. För det tredje LCD-skärmar är mer ömtåliga än gamla CRT-skärmar och felaktiga pixlar kan enkelt bidra med datoranvändare genom att sätta ett tryck på skärmen

  Du behöver:. .
  Någon film eller video med snabbt föränderlig bilder


  1.
  Kontrollera om du har en garanti. Många datoranvändare antar felaktigt att även en död pixel är nog att be om en ersättare. Men väldigt ofta, under flesta tillverkare garanti på skärmar med döda pixlar är inte utbytbara. Vissa tillverkare av bärbara datorer kan ha egen policy på hur många döda pixlar är nog att be om ersättning. Till exempel anser Dell att LCD-skärmen är defekt endast om den har mer än fem döda pixlar. Anyway, om bärbara tillverkarens återvändande inte är möjligt att ersätta LCD-skärm med felaktiga pixlar, kan du överväga andra alternativ att fixa det själv.
  2.
  Definiera vilken typ av felaktiga pixlar på skärmen har . Stuck och heta pixlar börja ibland arbeta igen med tiden. Ibland pixlar kan ny energi genom att vrida på och av dem snabbt (som maximal ljusstyrka på skärmen och spela lite galen video).
  3.
  Försök att köra några pixel fastställande programverktyg första. Även du kan finna många olika råd på Internet. Några av dem är inte bra (till exempel med en hög värme för att åtgärda felaktiga pixlar), andra är värda att prova.
  4.
  Prova olika metoder för att fastställa felaktiga pixlar, minst , att se till att det enda alternativet är kvar-att ersätta befintliga LCD-skärm.
  5.
  Om din LCD-skärmen har dött eller delvis döda pixlar, det finns inget du kan göra åt det annat än att köpa en ny LCD-skärm. Acceptera det faktum att i de flesta fall LCD-skärm med "döda pixlar" inte kan repareras.
  6.
  Överväg att ersätta skärmen själv. Det är en kostnadseffektiv lösning. Det kan vara en lätt uppgift för dig även om du inte är en teknisk person (använda några on-line guide). När du utsätter skärmen, leta efter en etikett på baksidan som visar Tillverkarens delnummer. Denna består vanligtvis av en eller flera bokstäver, följt av en serie tal. För att avgöra vilken skärm modeller är kompatibel med din bärbara dator eller om du har svårt att avgöra modellnummer för din gamla skärm, kan du använda några on-line illustrerad guide.
  7.
  Eftersom de flesta bärbara tillverkare för mycket betalt, kan du försöka hitta andra företag på marknaden som säljer bärbara skärmar. Vissa platser har ett stort lager av helt nya LCD-paneler för att ersätta alla bärbara datorer skärm. Om du inte hittar en viss modell som anges på deras hemsida så kan du ringa eller maila för att fråga om de kan hjälpa dig att hitta en skärm ersättare för en viss dator.

  Tips och varningar


 • Om du reparera den bärbara datorn, använda någon form av arrangören att organisera skruvar av stegen i dis-monteringen så att du kan följa processen i omvänd ordning vid montering skärmen
 • Var försiktig . Laptop interna delar, kablar och uttag är mycket ömtåliga och lätt att knäcka, för att rånaEller att bromsa

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Så här bokmärker sidor på en IPAD

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en YAMAHA PSR-K1 till en dator
 • hur man byter en laptop skärm med en extern skärm
 • Felsökning en HP Color LaserJet 2840
 • hur man driver ett självtest på en Lexmark 5270
 • hur man startar datorn snabbare
 • Hur du ser U-verse TV på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar ett ATI TV Wonder pro
 • hur man ansluter en MacBook till en tv och få en bild
 • hur man använder en mikrofon på en e maskin
 • hur man ansluter en platt-skärm till en bärbar dator