Dator > hur man använder en dator på ett säkert sätt

 • hur man använder en dator på ett säkert sätt


 • En dator kan vara ett kraftfullt verktyg för lärande, en plattform för utmanande spel, en bit kontorsutrustning, en virtuell filmstudio, personlig stereo och mycket mer. Eftersom priset på datorer har sjunkit så mycket, många människor tar för givet precis vad ett kraftfullt system de har. En dator, men också har flera sårbarheter på olika nivåer som kan orsaka säkerhetsproblem. Att sätta en tanke i hur du använder en dator i förväg kommer att minimera många av säkerhetsskäl.
  1
  Var försiktig med elektriska problem. . . Varje dator använder el och en energiförsörjning för att konvertera din hushållsel till en likström. Öppna inte nätdelen eller försöka reparera den. Byt ut den om det går dåligt-och bara göra det själv om du vet vad du gör. Använd en ny överspänningsskydd för att skydda mot överspänning och andra elektriska frågor. Överväga att använda en UPS, som betyder avbrottsfri strömförsörjning. Vid ett strömavbrott, datorn kommer att stanna på och gör att du kan stänga av den på ett säkert sätt när du har sparat ditt arbete.

  Förvara inte mat och dryck där den kan spilla på eller inuti en dator eller dess pluggar.
  2.
  Undvik virus som kan skada datorn eller stjäla din personliga information. Du bör installera brandvägg och antivirusprogram. Denna programvara kan köpas från vilken dator återförsäljare och kommer att bidra till att förhindra oönskad åtkomst till din dator. AVG och McAfee är två vanliga antivirusprogram. Dessa program kan stoppa dig från att hämta virus på webbsidor och e-post och kommer att söka igenom datorn efter befintliga virus och ta bort dem. Även med rätt programvara, bör du undvika fortfarande öppna e-postbilagor från okända. Du bör också undvika webbplatser som vill installera program på datorn. ZoneAlarm är en populär gratis brandvägg program. Brandvägg låter dig välja vad har tillgång till din dator och vilken typ av tillgång till din dator har till Internet.
  3.
  Placera datorn i ett område som är bekväm att använda och som inte är för varmt eller i närheten av kemikalier eller vatten som kan skada den. Du måste placera datorn så att du kan se på skärmen rakt fram och så att du kan förlänga armarna bekvämt att skriva. Om du placerar din dator där det är svårt att se eller så måste du se upp, kan du skada dina ögon, nacke, rygg eller din arm muskler. Det är bra att sätta din dator på ett skrivbord där du kan sätta en stol och sedan sitta rakt framför skärmen.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man konfigurerar Mini PCI trådlösa kort på HP bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • felsökning av en bioshock Radeon 9600 grafikkort
 • om macbook efi
 • vad är en kombinationsenhet?
 • hur du ställer in en andra skärm från en bärbar dator
 • Felsökning skärmen på en HP laptop bildskärm
 • vad är en S400-port?
 • Lägga till en 1394-adapter till en PC
 • hårddiskfel symtom
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • hur man får SCSI-enheter att starta upp