Dator > om macbook efi

 • om macbook efi


 • Ända sedan Apple släppte Intel-baserade Macintosh-datorer under 2006 har det utnyttjade en systemnivå verktyg som heter EFI. EFI (kort för Extensible Firmware Interface) är en modern ersättare till BIOS-inställningarna på äldre PC-kompatibla datorer. EFI går mellan operativsystemet och programvaran som gör det möjligt för utökad kapacitet i datorn innan operativsystemet läses in

  Apples Flytta till Intel

  För år använt Apple PowerPC chips i sina datorer och PowerBook laptop linjen. När företaget beslutade att flytta till Intel-plattformen av flis, använde Open Firmware lösningen var tidigare inte längre är förenliga. Företaget använde växeln som ett tillfälle att bringa sin BIOS uppdaterad och genomföra EFI-systemet på sin laptop linje. Utan en PowerPC-chip, var PowerBook ändrats till Macbook och det levereras med EFI.

  MacBook EFI och Windows

  Med genomförandet av EFI-teknik, som används Apple detta för att låsa ner OSX operativsystem till dess skeppas hårdvara så det kunde inte sprang på någon annan maskin än en Apple tillverkas. För att motverka eventuella hacking av operativsystemet till andra maskiner, som Apple sin EFI att låta Windows köra native på MacBook hårdvara via Boot Camp. Tidiga rapporter visade att Windows körs på en Mac var snabbare än alla Windows-maskiner på marknaden.

  Flytta till 64-bitars

  Den version av EFI används på MacBook var version 1. 10 och begränsad operativsystemet till 32-bitars verksamhet, medan Intel chips sjöfarten kunde 64-bitars operationer. Senare under 2006, justerat Apple EFI programvara för att "Fat EFI," som gör att operativsystemet att använda antingen 32-eller 64-bitars lägen. Denna kod är skriven av Apple och anpassat sina EFI genomförande i en icke-kompatibel tillstånd från äldre versioner.

  Hacking EFI Skydd

  med EFI på utbyggnader MacBook har människor arbetat för att kringgå sitt skydd. Skydd inkluderar firmware lösenord och underkänna uppstart av operativsystemet tills rätt tillgång beviljas. Om inget lösenord är satt för EFI skydd, har människor funnit att det förinställda lösenordet är lätt att gissa.

  Metoder för att få runt EFI skydd har varierat från konstant försöker (även känd som brute force) och köra automatiserade skript för att falska uppgifter Mac söker. Genom att arbeta runt slussarna i hårdvara, människor har möjlighet att skräddarsy programvaran för att köra på alla datorer de vill och även ändra dess inställningar för att utföra uppgifter som inte är avsedda av Apple.

  Hög profil EFI Hacks

  Några hackar i EFI-systemet har gjort rubriker i den tek-kretsar när under 2008 ett företag som heter Psystar används hackat EFI programvara för försäljning av Apples OSX på egen hårdvara. Detta var första gången EFI har använts för att kringgå Apples sträng kontroll över sina produkter. Apple säkrade ett föreläggande mot Psystar i december 202C men den rättsliga pappersarbete nämnde inte Psystar användning av hackad EFI-firmware som är olagligt. Användningen av EFI på MacBook-datorer fortsätter att låsa in mjukvaran i maskinen på det sätt som bara Apple planerar. I januari 2010 meddelade Psystar det var tilltalande den rättsliga domar mot den så det hackade EFI kan återigen användas.


Previous:nothing Next:hur man fixar en laptop kabellås

Relaterade artiklar


 • hur man köper en ersättare stationär eller bärbar
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?
 • hur man byter en gateway laptop LCD-skärm
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • om macbook efi
 • hur man berättar vad trådlöst kort i din bärbara dator
 • hur man hittar ut sidan avkastningen av skrivare bläckpatroner
 • hur radera fotokort
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare