Dator > Hur man testar en bärbar dator skärm

 • Hur man testar en bärbar dator skärm


 • Laptop skärmar ofta kan gå över styr i en eller annan anledning. Ibland är det helt enkelt en AC-adapter fix eller en bildskärm justering av ljusstyrka, medan andra gånger djupare problem kan finnas som kräver testning via användningen av en VGA-kabel och en extern bildskärm. Dessa tester kan utföras av en novis i datorvärlden utan tunga verktyg eller befintliga tekniska kunskaper. När följs korrekt bör dessa gissa-och kontrollförfaranden avslöja källan till din bärbara dator bildskärmens åkomma

  Du behöver:.
  Extern bildskärm.
  VGA-kabel.


  1.
  Kontrollera din nätadapter. Ibland de problem som är lättast att åtgärda är de vanligaste. Kontrollera att nätadaptern är ansluten till baksidan av din bärbara dator på ett säkert och se till att adaptern tätt placeras i antingen din vägguttaget eller din överspänningsskydd. Försök också ansluter adaptern till ett annat vägguttag om uttaget den för närvarande är inte längre fungerar.
  2.
  Justera inställningarna bildskärmens ljusstyrka. Detta är ett enkelt test som får rätt mörkret på din bärbara dator skärm, som ibland dessa inställningar få misstag vände ner hela vägen. Monitorn ljusstyrketangenterna bör stå högst upp på din bärbara dator tangentbordet precis ovanför sifferknapparna. Använd dessa knappar för att stänga av ljusstyrkan tillbaka upp på skärmen.
  3.
  Titta på din bärbara dator skärm nära att avgöra om det verkar mörkt men det finns fortfarande en svag bild på skärmen. Leta upp "LCD stängd switch" på din bärbara dator i detta fall. Bytet kommer att hittas på botten av bärbara displayen, direkt vid en av gångjärnen på skärmen (vänster eller höger gångjärn, beroende på din bärbara dator modell och dess tillverkare). Denna växel fungerar normalt genom att fungera som en sensor som avgör om din bärbara dator skärmen är öppen eller stängd, och sätter på skärmens bakgrundsbelysning off lämpligt sätt. Det kan ha fastnat i "stängt". Testa detta genom att trycka på omkopplaren flera gånger med fingret i ett försök att frigöra den från "stängt". Detta kan ta med din skärm som vanligt igen.
  4.
  Testa din bärbara dator skärm för att se om det fungerar riktigt alls eller om den behöver vara helt ersättas. Leta reda på och använda en extern bildskärm och koppla in din bärbara dator. Du kan göra detta via användningen av en standard VGA-kabel, som kommer att löpa från den externa bildskärmen porten på baksidan eller på sidan av din bärbara dator och i den externa bildskärmen.
  5.
  Slå på både den externa bildskärmen och den bärbara datorn. Om informationen från den bärbara datorn visar framgångsrikt på den externa bildskärmen, ligger frågan direkt med din bärbara skärmen och det kommer att behöva ersättas. Men om ingen bild visas på den externa bildskärmen är ditt moderkort på fel och din bärbara dator bör ersättas helt.


Previous:nothing Next:Hur man återskapar en USB flash-enhet tabellen File Allocation

Relaterade artiklar


 • felsökning av en mus i Windows 2000 Professional
 • Felsökning av en laserjet 4250N
 • hur man fyller bläckpatroner till en HP 78
 • Hur du sätter en vhs till en DVD
 • hur man ansluter en dator till en Verizon kabelbox
 • hur du ansluter en PS2 till en dator
 • hur man använder en bärbar dator batteri
 • hur man installerar en HP Deskjet F300
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?
 • fyra kategorier av datorkomponenter