Dator > hur du ställer in ett grafikkort i Windows XP

 • hur du ställer in ett grafikkort i Windows XP


 • Så du har köpt ett nytt grafikkort, men du är inte säker på hur man sätter det i maskinen och få det inrättas? Du är frestad att betala någon annan att göra det, men inte. Installera och starta ett nytt grafikkort är en enkel uppgift om du har rätt verktyg och lite tid

  Du behöver:.
  Icke magnetiserad skruvmejsel
  Grafikkort.
  Antistatiskt (tillval).


  1.
  Avinstallera det gamla grafikdrivrutiner för att förhindra eventuella konflikter med ditt nya grafikkort. Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen och välj Egenskaper. Under Maskinvara Klicka på knappen "Enhetshanteraren". Titta under Skärmadapter rubrik för ditt nuvarande grafikkort och dubbelklicka på den. Ett nytt fönster öppnas med information om det aktuella kortet. Klicka på "Avinstallera" förare knappen.
  2.
  Stäng av datorn och koppla bort strömmen från tornet. Koppla bort monitorn från ditt nuvarande grafikkort. Du kanske vill koppla bort alla kablar från ditt torn och flytta den till en bekväm arbetsplats.
  3.
  Öppna datorn med en icke-magnetisk Phillips skruvmejsel. Det är mycket viktigt att använda icke-magnetiskt verktyg när du arbetar på datorn eftersom magnetiserade verktyg kan radera hårddisken data. Så fort du har öppnat datorn och innan du rör något annat, är det viktigt att "marken" dig själv att ladda ur eventuell statisk elektricitet i kroppen. Detta kan göras genom att bära ett antistatiskt armband eller genom att vidröra en metall del av PC fall är ramen.
  4.
  Dra ut det gamla kortet. Du kan behöva skruva loss den från fallet. Om datorn tidigare använts ett grafikkort inbyggd direkt i moderkortet kan det inte vara ett grafikkort att ta bort.
  5.
  Sätt in kortet i samma position som den gamla. Computer tider är konstruerade att endast kort av rätt storlek kommer att passa-så länge ditt kort passar, kommer det att fungera. Skruva fast kortet på plats och stäng av systemet.
  6.
  Anslut bildskärmen, makt och alla andra kablar du kan ha kopplats ur.
  7.
  installera drivrutinerna. Om du köpte grafikkortet nya, har du en CD med ett installationsprogram. Annat efter att datorn har startat med en generisk VGA-adapter, gå till grafikkortet tillverkarens hemsida och ladda ner drivrutinerna.
  8.
  Ställ en resolution, frekvens och färgdjupet efter dina drivrutiner är installerade. Upplösningen är den detaljnivå som visas på bildskärmen, till exempel 1024x768. Frekvens är antalet bildrutor per sekund som bildskärmen uppdateras. Färgdjup avgör antalet färger kan du visa och brukar anges till 16 eller 32 bitar. I allmänhet de högsta värdena stöds av ditt kort och bildskärmen är bäst-och Windows gör ett bra jobb med att upptäcka dessa värden för dig
  .


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kan extrahera filer från en mini-skiva till en dator

Relaterade artiklar


 • Hur kan vi anpassa ett PCMCIA för en MacBook
 • de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage
 • hur man installerar RAM på en Inspiron 1150
 • Inaktivera pekplattan på en Dell Latitude D630
 • hur kontrollerna av RAM på en acer aspire 5580
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur man skapar en Cisco mätarvajern
 • definition av olika typer av webbservrar
 • hur man använder Intel Pentium Dual Core-5200 processor
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn