Dator > hur du kopierar bilder från en dator till ett SD-kort

 • hur du kopierar bilder från en dator till ett SD-kort


 • Secure Digital (SD) kort, som används i digitalkameror och andra bärbara enheter, kan du lagra en mängd filer på ett medium som lätt delas på flera plattformar. Filer på SD-kortet överförs med hjälp av enhetens universial Serial Bus (USB)-kabel eller genom användning av en SD-kortläsare. SD-kort gör att även kopiering av bilder från datorn till SD-kortet själv. Detta är perfekt om du vill dela foton med någon som använder ett annat operativsystem eller om du vill skriva ut foton med ett foto kiosk.

  Du behöver:
  USB-anslutningskabel eller
  . SD-kortläsare.

  Använda en USB-kabel


  1.
  Anslut kameran till datorn genom att ansluta USB-anslutning-kabeln i kamerans USB port och en ledig USB-port på datorn.
  2.
  Sätt på kameran. Datorn kommer att känna igen kameran och tilldela enheten en enhetsbeteckning. Vissa digitala kameramodeller kräver att du bekräftar att byta till fotot överföring. Tryck på lämplig knapp eller välj menyalternativet för att aktivera foto överföringen, om det behövs.
  3.
  Klicka på "Start" och sedan "Den här datorn".
  4.
  Dubbelklicka på enhetsbeteckningen för din digitalkamera SD-kort. SD-kortets Explorer-fönster öppnas. Lämna detta fönster öppet.
  5.
  Klicka på "Start" och sedan "Den här datorn. " Navigera till den katalog som innehåller de bilder du vill kopiera till SD-kortet. Dubbelklicka på katalogen för att öppna mappen.
  6.
  Tryck och håll "Ctrl"-tangenten på datorns tangentbord när du klickar på de bilder du vill kopiera. Om du vill kopiera alla bilder i mappen, klicka på "Redigera", "Markera allt".
  7.
  Klicka på "Redigera", "Kopiera".

  8.
  Byt till SD-kortets Explorer-fönster. Högerklicka någonstans i den högra rutan i det öppna fönstret. Klicka på "Redigera", "Klistra in". Den valda bilderna visas i SD-kortet fönster.
  9.
  Klicka på "File", "Close" för att stänga SD's Explorer-fönster.
  10.

  Klicka på "säker borttagning av maskinvara" ikonen vid klockan på din dators skrivbord. Klicka på enhetsbeteckningen för SD-kortet. Klicka på "Stop. " När du blir uppmanad bort USB-kabeln från kameran.

  Använda en SD-kortläsare


  1.
  Ta bort SD-kort från din digitalkamera genom att öppna SD-kort dörr på sida eller botten av din digitalkamera och dra kortet från enheten.
  2.
  Anslut en SD-kortläsare i en ledig USB-port på datorn. Datorn kommer att känna igen kortläsaren och tilldela den en enhetsbokstav.
  3.
  Sätt SD-kortet i kortplatsen på framsidan av kortläsaren.
  4.
  Klicka på "Start", "Den här datorn. " Dubbelklicka på enhetsbeteckningen för kortläsaren. Kortläsarens Explorer-fönster öppnas. Lämna detta fönster öppet.
  5.
  Utför steg 5 till 9 i "Använda en USB-kabel" i den här artikeln.
  6.

  Klicka på "Säker borttagning av maskinvara" ikonen vid klockan på din dators skrivbord. Klicka på enhetsbeteckningen för kortläsaren. Klicka på "Stop. " När du uppmanas ta bort SD-kort från kortläsaren. Koppla kortläsaren från datorns USB-port.

  Tips och varningar


 • När kameran är ansluten navigerar du till kamerans uppspelningsläge för att visa de bilder du kopierade till kameran. Du kan nu ansluta kameran till en annan dator och överföra bilderna eller kontakten SD-kortet i ett foto kiosk att skriva ut den kopierade fotografier.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:felsökning av en bluetooth PHS-3

Relaterade artiklar


 • hur du återställer programfiler
 • hur du ansluter en bärbar dator till en stor TV
 • Mac G4 laptop skärm felsökningstips
 • skillnaden mellan dual-core och dual-processorer
 • hur man skriver ut en banderoll med HP 2575
 • Lägga till en sata-kort
 • felsökning köra problem med en gateway-datorn
 • hur du lägger till minne till en Alienware laptop
 • hur man installerar en Creative WebCam NX Pro
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD