Dator > fördelar och nackdelar med Mac-datorer

 • fördelar och nackdelar med Mac-datorer


 • Du behöver:
  gem

  Välja vilken dator att köpa kan vara ett komplicerat beslut på grund av de många modeller, typer och märken som finns på marknaden. . Nästan alla har sett den aggressiva reklam strategier av Apple och Microsoft, och valet mellan Mac och PC kan vara svårt. Även datorer har varit den mest populära typen av dator sedan sin uppfinning, är Mac få en kant på konkurrens. Det finns många fördelar och nackdelar med att äga en Mac.

  Säkerhet

  Eftersom det vanligaste dator som används är PC, majoriteten av datavirus mål datorer. En av Mac's säljargument är att det är säkrare från en attack än sina konkurrenter. Eftersom det vinster i popularitet och fler människor använder den, kommer mer skadliga virus troligen vara utformade för att angripa Mac-operativsystemet.

  Teknik

  Det finns en anledning till varför Mac är den mest använda datorer i kreativa miljöer- -de har högre ljudkvalitet och grafik än datorer och ibland kallas "arbetande datorer. " Apple är också skaparen av många populära produkter, som exempelvis iTunes, iPod, iBook och iPhone, och det är mer bekvämt att använda dem med Mac-datorer, eftersom tekniken som används för att skapa och använda dessa produkter är också införlivas med Mac OS X-system.

  Speed

  Mac programvara är skapad av samma människor som designade datorn och kör systemet, snarare än tredjepartsleverantörer med datorer. Detta leder till jämnare, snabbare gångtider för personer som behöver arbeta snabbt.

  Utrustning

  Mac uppgraderingar är dyra och det är ibland billigare att köpa en helt ny dator än att betala för uppgraderingar. Även Mac-datorer som vanligtvis bara fungerar bra med Apple-produkter. Till exempel kan PC-användare köpa ett konkurrenskraftigt pris extern webbkamera på någon lokal teknik butik, medan Mac-användare måste man köpa en särskild webbkamera som fungerar med OS X-system. Samma sak gäller med stationära möss och mycket mer.

  Programvara

  Eftersom datorer är den vanligaste datorer, många webbplatser och programvara produkter är baserade på en Windows kör plattform. Vissa Mac-användare kan inte komma åt viktig information eller spela spel om de inte installerar en Mac Windows-program, som vanligtvis är mycket långsammare än OS X-program.

  Kostnad

  Många tror att Mac-datorer som "cool" datorer på grund av deras eleganta design och hipster efter. Denna status kommer med ett pris, och från början av 2010, de flesta bärbara Mac-datorer börjar på $ 1. 000 kontra betala $ 500 för en bärbar dator.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Felsökning en HP 22-tums platta LCD-bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man fixar atikmdag
 • hur du ställer in datorn till 100Mbps
 • hur du uppgraderar Phoenix BIOS när en dator vill inte starta
 • Hur komprimera ett SD-kort
 • Hur berättar du vad processorhastighet är på Windows XP?
 • Hur konvertera en RSW enheten till NTFS
 • hur man gör en fjärrkontroll arbete för hp
 • Hur man slår ihop program från 2 hårddiskar
 • hur man byter högtalarna i en Dell Latitude
 • Hur du ser U-verse TV på en bärbar dator