Dator > Skillnaden mellan Core 2 & quad core

 • Skillnaden mellan Core 2 & quad core


 • Intel lanserade sin första vanliga dual-core processorer, Core 2 rader, under 2006, märkning ett steg bort från NetBurst arkitektur av Pentium 4 linje. Sedan dess har Intel även infört en quad-core processor under Core 2 linjen. Multi-core processorer innebär en stor förändring i utvecklingen av datorkraft, att öka det genom la processorkärnor än snabbare klockhastighet

  Vad är en multi-core processor?

  Med hjälp av en flerkärnig processor liknar en praxis att använda flera processorer på ett moderkort som har två eller flera CPU-socklar. Innan flerkärniga processorer, som hålls varje processor socket en enda processor. Nu kan en processor socket acceptera ett chip som har två eller flera integrerade processorer i ett enda paket. Detta möjliggör användning av flera processorer utan merkostnad och frågor design av ett moderkort med flera CPU sockets.

  Fördelar med en multi-core processor

  Med en enda processor CPU kan endast en operation göras i varje givet ögonblick. Vissa tekniker, som Intels HyperThreading, kan ge illusionen att två operationer görs på en gång, men detta är faktiskt gjort genom att växla två operationer mellan varannan klockcykel på CPU. En flerkärnig processor, å andra sidan, kan köra så många operationer i en enda klockcykel som det finns processorer kärnor bygger på att chipet. Detta är användbart vid multitasking (kör mer än ett program i taget) och vid körning av program som är utformade för att utnyttja möjligheten att lasta extra jobb till ytterligare processorer kärnor.

  Core 2 Duo

  En Intel Core 2 Duo-processor är en flerkärnig processor med två processorkärnor. De två processorerna kan prata direkt med varandra utan att gå via mellanliggande process att sända information till moderkortet. Det finns flera olika versioner av Core 2 Duo-linjen, från låg spänning mobila marker, till entusiasten-nivå Core 2 Extreme linje. (Extreme moniker används också för att beskriva avancerade quad-core chip. ) Medan de har färre kärnor än deras fyrkärniga bröder, de tenderar att köra på högre hastigheter. De tenderar också att ha mindre ombord cacheminne (2 till 4 megabyte. )

  Core 2 Quad

  Den största skillnaden mellan Core 2 Duo och Core 2 Quad är att Quad, passande nog, har fyra processorer kärnor. De har oftast två gånger den fordonsbaserade cacheminne motsvarande Core 2 Duo del. De har också köra på långsammare klocka-hastigheter jämfört med dual-core processorer. I alla andra avseenden är de två linjer som byggs på samma processer

  Problem med Core 2 Quad

  När man överväger en Core 2 Quad, hålla en viktig sak i åtanke:. Huvudsak är en Core 2 Quad ett par av Core 2 Duo-limmas ihop som en enda processor paket. De två par processorkärnor pratar inte med varandra direkt, går igenom moderkortets nordbryggan kontroll chip istället. En Core 2 Quad ger inga fördelar jämfört med ett par Core 2 Duo är på en flera CPU-socket moderkort.


Previous:nothing Next:hur du ansluter en strömkabel

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare
 • hur man överklockar en Pentium D
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • hur får man en Lexmark skrivare märka att du återfyllda patroner?
 • SD hastighet förklaras
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • felsökning av en dim laptop skärm
 • typer av LCD-paneler
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • fördelar och nackdelar med RFID