Dator > iMac G4 tutorial

 • iMac G4 tutorial


 • IMac G4 är den andra generationen av Apples legendariska linje av allt-i-ett-datorer, och skiljer sig från andra iMac (och andra datorer i allmänhet) genom sin unika design, en platt skärm, monterad på en lös krom arm, sittande ovanpå en vit halv-sfären. Även avbrytas av Apple 2004 efter bara två år på marknaden, har en iMac G4 fortfarande utbredd användning, och anses vara en av Apples älskade mönster. Tre skärmstorlekar producerades, 15, 17 och 20 inches, liksom processorer som sträckte sig från 700 MHz till 1. . 25 GHz

  Uppackning

  Om din iMac levereras förpackad, packa upp den försiktigt, eftersom du inte vill skada skärmen eller CPU. De tillbehör (mus, tangentbord kablar, DVD-media) är paketerade på toppen av Styrofoam material, inrymt i sin egen låda. Det bästa sättet att lyfta och flytta iMac G4 är att hålla den stadigt i krom armen, och aldrig av skärmen eller bas. Placera iMac på skrivbordet eller arbetsplats, och se till att ryggen är tillgänglig, eftersom du kommer att ansluta ledningar och kringutrustning till enheten.

  Ansluta

  Anslut USB-musen till en av USB-portarna på tangentbordet, och anslut sedan tangentbordet till en av USB-portarna på baksidan av iMac. Anslut nätsladden till porten på iMac och anslut den andra till ett överspänningsskydd. Fäst därefter ytterligare kablar, inklusive Ethernet för nätverk eller Internet, en USB-skrivare och skannrar, och varje Firewire-enheter. Observera att varje kabel endast kommer att passa i sin rätt spår, och i endast en riktning, så om något som inte passar, rotera kabel, som tvingar den i kommer att skada facket.

  Slå på

  Nå runt baksidan av basen för att sätta på iMac. Du kanske vill ögongloben området i förväg för att bestämma exakt var strömbrytaren är, men du slår på den kommer att bli en vana så småningom och du behöver inte titta längre. Om datorn inte slås på, kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till datorn och som strömkälla, och att några överspänningsskydd har slagits på. Om du installerar en ny dator, kommer du att följa Apples extremt intuitiv guide som kommer att uppmana dig att skapa ditt användarkonto, registrera datorn med Apple och ansluta till Internet.

  Anslutning

  Bestäm hur du tänker ansluta till Internet, som antingen kan kopplas (med den inbyggda Ethernet-uttag) eller trådlöst med ett internt AirPort-kort. Inte varje version av iMac G4 kommer som standard med trådlös kapacitet, så du måste ta reda på om din iMac innehåller en. Gå under på Apple-ikonen i övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Om den här datorn" och sedan "Mer info . . . " Då öppnas ett fönster som listar komponenterna i din Mac. Genom att välja "AirPort Card" kan du se om din iMac har trådlös kapacitet. Om den gör det, välj pie-ikon i det övre högra delen av skärmen, och väljer ett nätverk från den nedrullningsbara listan. Du måste känna till lösenordet i händelse av att ditt nätverk har säkerhet aktiverat.

  Uppgradering

  Använd en vanlig stjärnskruvmejsel för att ta bort plattan runt metallen på undersidan av Mac för att öka din RAM eller installera en AirPort kort. För att avgöra hur mycket RAM iMac innehåller för närvarande, upprepa processen du använde för att kontrollera ditt AirPort-kort (som beskrivs i Ansluta), förutom att välja "Memory" från listan till vänster. IMac G4 har två RAM-platser, men du kan komma åt bara en (den andra facket kräver en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör). För att uppgradera systemprogramvaran, välj "Software Update" från under äpple i det övre vänstra hörnet på skärmen. Detta steg kräver anslutning till Internet samt administratörens lösenord för den datorn.

  Hitta en iMac

  De tre första generationerna av iMac har upphört från och med 2003, 2004 respektive 2006, så de är inte längre tillgänglig nytt. Dessa modeller kan fortfarande hittas på den begagnade datorn marknaden, inklusive eBay, Craig's List, oberoende ägda butiker dator, dator-återvinningsföretag och tech-uthyrningsföretag. Är dock att köpa en av de två första generationerna rekommenderas inte, såvida inte utseendet är viktigare än funktionalitet till dig.


Previous:nothing Next:felsökning hp photosmart c5140 skrivaren

Relaterade artiklar


 • Hur delar jag en USB-skrivare?
 • Hur konvertera en RSW enheten till NTFS
 • Hur byter jag fysiskt bläckpatronen i HP 54?
 • hur komma in i BIOS en toshiba dynabook satellit 2510
 • att introducera bärbara datorer på polisbilar
 • hur du monterar en pc laptop
 • hur man ladda ett batteri för bärbar dator med solenergi
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • hur du återställer DVD för en gateway pc
 • GeForce 5200 vs 6200