Dator > information om iMac-datorer

 • information om iMac-datorer


 • IMac är en serie allt-i-ett-datorer som lanserades av Apple 1998. Genom fyra olika inkarnationer (som för sent 2009) har tagit iMac en sida från Apples tidiga playbook: en all-inclusive-maskin, med allt nödvändigt att arbeta direkt ur lådan. Varje generation av iMac är både funktionell och estetiskt tilltalande, för att inte tala extremt användarvänlig. Det var den första större produktlanseringen på Steve Jobs återvända till Apple under 1997

  Historia

  "jag" i iMac ursprungligen stod för Internet, som att ansluta online börjar bli vardagsmat i slutet av 1990. Den ursprungliga "gum drop" iMac innehöll en färgglad genomskinlig plast, och var verkligen unik, eftersom den inte såg ut som vilken dator som helst som kom före (eller sedan, för den delen). Det innehöll också ett fack-matad CD-enhet, som snabbt ersattes av en slot-loading fall. Den andra generationens iMac, iMac G4, gjorde ännu mer rekvisita för Apple, eftersom det innehöll en platt display som är monterad på en vit halv sfär. Den tredje generationens iMac liknade en platt-skärm som faktiskt ligger processorn inom, liksom liknande fjärde generationens version.

  Betydelse

  iMac var hållet riktade till hemanvändare marknaden, en demografisk att Apple listigt förutspådde skulle köpa datorer rekordstort antal. Det var också en stor kupp för Apple på konstruktionsavdelningen, eftersom det var en 180-graders avgång från en vanlig dator, inte bara Apple fullträffar med både idé och leverans av iMac, inledde också i andra eran av funktionalitet kopplats ihop med estetik, något som hade varit frånvarande från Apple-produkter i några år.

  Typer

  Som för sent 202C har det funnits fyra olika generationer av iMac, varje identifierats av design och processorn som finns inom. Den första, av plast färgglada modellen innehöll en G3-processor (från 233 MHz till 700 MHz) och en 15 "skärm. Tidiga modeller skisserat en bricka laddning CD-enhet, men det var så småningom uppdaterades till en slot-loading-format. Den andra generationens modeller innehöll tre olika skärmstorlekar och hastigheter processor från 700MHz till 1,25 GHz. Den tredje versionen av iMac hade en vit plast konstruktion, och en G5 processor som sträckte sig från 1. 6GHz till 2,1 GHz. Intel-baserade iMac utseende är mycket lik den G5 versionen, förutom att ärendet är grafit, inte vit.

  Funktioner

  Trots att varje enskild generation av iMac är extremt olika, finns det funktioner som är gemensamma för hela sin härstamning. Detta innefattar allt-i-ett, plug-and-play formel som Apple hade gjort kända mer än ett decennium tidigare med färgskärm och användarvänliga Internet-inställning. Medan de två första generationerna inte innehöll trådlösa kort (fack-lastning modeller var oförenliga med trådlös, slot-loading och andra generationens iMac kan lätt uppgraderas vara), har det blivit ett återkommande inslag för alla efterföljande modeller. Dessutom iMac innehöll standard USB och FireWire-portar (kom dock tidiga versioner inte med FireWire-kapacitet) tillsammans med förmågan att lägga till en andra skärm fick stöd från början. En funktion som varje iMac utelämnade var en 3,5 "diskettenhet, även om andra företag erbjuds externa USB-diskettenheter.

  Varning

  Nu när den första generationen av iMac är mer än tio år gamla, deras begränsningar har framkommit Det största problemet dessa maskiner har är oförmågan att uppgradera komponenter enkelt. även lägga till extra RAM-minne på bricka med lastning iMac innebär en nervpåfrestande höljet, något som inte är för svag i hjärtat. När en komponent inte i någon av de två första generationerna, var maskinen ganska mycket skott, som ersätter den dåliga delen vanligtvis medverkar spendera mer pengar än datorn var värd. Ett annat problem med dessa tidiga modeller är att de flytande kylsystem (som användes i stället för fläktar) verkade urarta eftersom tiden gick, och tenderade att ge dessa datorer en begränsad hållbarhet innan något fel nödvändiga inköp av en ny dator.


Previous:nothing Next:göra laptop kylfläktar arbete?

Relaterade artiklar


 • bildskärmar vs CRT
 • hur man byter kortet Mini PCI i en bärbar dator
 • dual vs quad core processorer
 • hur man använder en extern hårddisk för spel
 • hur man fixar en tangent på en Dell Inspiron 1300
 • hur till låsa upp ett kort SanDisk Memory
 • Felsökning dator problem med spel
 • vad som orsakar ljudet att sluta arbeta på en dator?
 • hur man överklockar en Pentium D
 • skillnaden mellan dual-core och dual-processorer